For alle 3 boligtyper og i alle 5 regioner er antallet af boliger til salg voksende – med en enkelt undtagelse. Køberne har fået mere at vælge imellem den seneste måned, viser nye tal fra Boligsiden for udvalget hos landets ejendomsmæglere.

Boligkøberne har i alle 5 regioner fået mere at vælge imellem den seneste måned - det fortsætter med at køle ned på boligmarkedet. Den eneste undtagelse er, at udbuddet af ejerlejligheder faldet med 3 procent i Region Syddanmark den seneste måned.

- Normaliseringen på boligmarkedet fortsætter, og det samlede boligsalg har været nedadgående de seneste måneder. Genåbningen er i gang, danskerne bruger tid og penge på andre ting end bolig, siger Michael Dalsager, der er talsperson og boligmarkedsanalytiker i Home:

- Corona-nedlukningen skabte en overmåde efterspørgsel i en lang periode. Derfor stiger udbuddet nu, hvor interessen for at sætte til salg er stor, men lysten til at købe er blevet mindre.

Der er kommet 2,2 procent flere villaer og rækkehuse i udbud på markedet den seneste måned, 7,4 procent flere ejerlejligheder og 6,1 procent flere sommerhuse.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Udbuddet er nu over 40.000 boliger – men der er fortsat et godt stykke op til tiden inden corona, hvor der var omkring 60.000 boliger til salg.

At udbuddet stiger igen fra lavvande, er kun positivt, mener Home.

- Det er glædeligt for køberne – og et større udvalg er også sundt og godt for balancen på markedet, hvor priserne mange steder er braget i vejret. Vi forventer, at det snart kan ses som en opbremsning i priserne, siger Michael Dalsager.

Den største fremgang i udbuddet er 10,6 procent flere sommerhuse i Region Hovedstaden, 10,5 procent flere ejerlejligheder i samme region – og faktisk er det også i Region Hovedstaden, at der ses den største fremgang i udbuddet af villaer og rækkehuse, med 5,4 procent.

- Region Hovedstaden er også stedet, hvor udvalget af villaer og rækkehuse til køberne er faldet mest på et år, så det er tiltrængt, at der kommer mere til salg til køberne, siger Michael Dalsager.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter