En afgørelse fra Slots- og Kulturstyrelsen tvinger Flakfortet til at lukke for lystsejlere, da styrelsen kræver de faciliteter, som Flakfortet har etableret for lystsejlerne, fjernet. Fortet skal føres tilbage til den stand, som det havde i 1995, da det blev gjort til fortidsminde.

Flakfortet ejes af Malmøkranen AB, som nu tvinges til at bringe fortet tilbage til den stand, som det havde i 1995. Ifølge TV2 Lorry har styrelsen afvist at give Malmøkranen AB dispensation fra museumsloven.

- Vi er kede af det, men vi har ingen mulighed for at fortsætte virksomheden. Vi skal føre fortet tilbage til en ruin, som den var, da vi købte den, siger Tore Svensson, ejer af Malmøkranen AB til TV2 Lorry.

Flakfortet er en kunstigt skabt ø, anlagt i 1910-1914, som led i Københavns forsvar, og har været benyttet af militæret frem til 1968. Den 23 meter høje ø er på 30.000 kvm, og rummer et bygningskompleks i 2 etager. Gange forbinder ammunitionsmagasiner, belægningsstuer, maskinhal samt en kasernebygning, der i sin tid rummede 550 mand. Flakfortet er et fredet fortidsminde, hvilket indebærer, at man skal anmode om tilladelse til at udføre ændringer, hvilket Malmøkranen AB ifølge Slots- og Kulturstyrelsen ikke har gjort.

NB! Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Konferencen afholdes d. 30. oktober 2018.

- Det er ikke fordi, at Flakfortet ikke må bruges til noget andet, end det det er bygget til, men der er sket rigtig mange ødelæggelser i den tid, som ejeren har haft Flakfortet, siger Michael Lauenborg, enhedschef hos Slots- og Kulturstyrelsen til TV2 Lorry, og understreger, at det ikke må være lettere at få tilgivelse end tilladelse.

Staten satte gennem Freja Flakfortet til salg i 1998, og i 2001 blev fortet købt af Malmøkranen AB, som med afgørelsene er blevet pålagt at fjerne en badebro, overdækning ved grillpladsen, flisegang, minigolfanlæg, blomsterkasser, bænke, legestativ og bålplads.

Malmøkranen AB overvejer nu at klage over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet eller anlægge en retssag mod Slots- og Kulturstyrelsen.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS