Nedrivningen af en skole i Aarhus er i fuld gang. Lokalplanen for den 22.600 kvm store grund er godkendt, og snart begynder byggeriet af 161 lejligheder og 11 rækkehuse med 47 boliger.

Vejlby Skole lukkede i 2013 ned for undervisning, og nu rives den ifølge Århus Stiftstidende ned for at gøre plads til 6 boligblokke med i alt 161 lejligheder og 11 rækkehuse med i alt 47 lejligheder. Casa og NREP er bygherrer på projektet, der er tegnet af Skovhus Arkitekter. En lokalplan, der tillader 22.500 kvm byggeri, blev godkendt i juni 2018.

Lejlighederne bliver på mellem 50-120 kvm og får alle altaner mod syd og vest. Byggeriet af boligerne går efter planen i gang i løbet af 2018, og de forventes færdige efteråret 2020.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

- Vi har sammen med NREP udviklet projektet omkring Vejlby Skole. Vores fokus har været at skabe et område med boliger og uderum, hvor det skal være rart at opholde sig og færdes, siger Morten Langhoff, projektchef i Casa, til Århus Stiftstidende.

Etagebebyggelsen opføres ifølge lokalplanen i varierende etageantal i 5-7 etager i maksimalt 25 meters højde. Etageboligernes facader udføres med forskelligt udtryk i varierende materialer og farver, hvilket er med til at bringe oplevelsen af bebyggelsen ned i skala. Som brydning mod de robuste tegl/betonfacader udføres altaner i glas og aluminium. Bebyggelsens tage er flade og udføres i sort tagpap eller indrettes med tagterrasser.

Rækkehusene opføres i op til 8,5 meters højde og i op til 2 etager. Bebyggelsen har karakter af byhuse, der ligger side om side og definerer et kompakt bymiljø med små private opholdsarealer orienteret mod syd eller vest.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030