Der meldes om efterspørgsel på arealer med plads til erhverv i stor skala i et af Danmarks største sammenhængende erhvervs- og transportområder, der gennem de seneste år er vokset fra 1,3 millioner kvm til 1,8 millioner kvm. Vejen er nu banet for yderligere vækst i området.

Efter udbygning af de første 2 etaper af Skandinavisk Transport Center (STC) syd for Lille-Sydbanen er der efterspørgsel på arealer med plads til erhverv i stor skala, lyder det fra Køge Kommune, som derfor vil udvikle erhvervsarealerne i Køge Nord. Det skal en ny lokalplan (PDF) bane vejen for.

Medlem af byrådet i Køge for De Konservative, Thomas Elm Kampmann, slog fast, der fra hans parti skulle lyde et klart "ja" til lokalplanen, da den blev endeligt vedtaget på byrådsmødet den 27. august 2019.

- Ja, til endeligt at kunne tilvejebringe en lokalplan, der giver mulighed for en udvidelse af STC, der tørster efter at tilfredsstille kundernes behov for større arealer efter lang tids tørke, sagde han.

- Endeligt er vi glade for, at tidens krav til klimatilpasning i forhold til forsinkelse og nedsivning af regnvand for de relativt store belægningsarealer nu også er kravshåndteret i den nye lokalplan for Skandinavisk Transport Center, sagde han videre.

Ud over første del af 3. etape af udvidelsen af STC, giver lokalplanen mulighed for at udvide et eksisterende, lokalt erhvervsområde i Ll. Skensved op mod transportcentret, så det fremadrettet afgrænses af Nordhøj.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

Det meste af det 300.000 kvm store lokalplanområde ligger inden for det fremtidige byområde Køge Nord, som udvikles på baggrund af nye motorvejsramper ved Egedesvej og etablering af Køge Nord Station på KBH-Ringsted-Banen. 

Lokalplanen omfatter 2 delområder, delområde A og delområde B. Delområde A omfatter arealer i Køge Nord, som udlægges til udvidelse af STC. Delområde B omfatter arealer øst for Ll. Skensved, som udlægges til udvidelse af det eksisterende erhvervsområde omkring Foldagervej.

Inden for delområde A giver lokalplanen mulighed for erhverv i form af større lager- og transportvirksomhed og fremstillingsvirksomhed med en bebyggelsesprocent på 50 og maksimalt højde på op til 30 meter, så der kan bygges højlagre.  Bygninger med facadelængde på mere end 150 meter må dog ikke være mere end 20 meter høje. Lokalplanen fastsætter desuden en mindstegrundstørrelse på 20.000 kvm for delområdet. Området reserveres således til store, transporttunge virksomheder, som modsvarer den motorvejsnære beliggenhed. 

Inden for delområde B gives der mulighed for erhverv i form af produktions- og lagervirksomhed samt mindre industri- og håndværksvirksomhed med en bebyggelsesprocent på 50 og en maksimal højde på 12,5 meter. Grunde skal have en størrelse på minimum 4.000 kvm.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.