Antallet af singlehusstande stiger, og de tegner sig for over 70 procent af alle ny husstande de sidste 30 år.

Mens der i 1986 var registreret henholdsvis 311.901 singlehusstande for mænd og 514.886 singlehusstande for kvinder i Danmark, er de tal i 2019 nu oppe på henholdsvis 518.278 og 682.152, altså stigninger på 66 og 32 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har beregnet.

Mens det samlede antal husstande siden 1986 er steget med knap 500.000, tegner singlehusstandene sig alene for mere end 70 procent af dem.

NB! Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

- Det stigende antal singlehusstande bakkes op af en skilsmisserate, der i samme periode er steget, men stigningen i antallet af studerende siden 1980´erne har helt sikkert også betydning for udviklingen, fordi mange studerende bor for sig selv i små boliger, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.

Selvom det faktisk ikke er i København, at antallet af singlehusstande er steget, peger han dog alligevel på et behov for flere mindre boliger.

- Især op til studiestart er der et voldsomt pres på de mindre boliger i de store byer, og det skyldes, at ret få af de nyopførte boliger de sidste mange år har henvendt sig til singlehusstande, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter