Nyt bo- og dagtilbud til borgere med autisme i Odense består af 2 botilbud med i alt 35 boliger, 2 dagtilbud, fælles-og servicefunktioner, personalerum og produktionskøkken på i alt 4.300 kvm.

RUM har sammen med Dansk Boligbyg, Green Sustainable Landscape og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om opførelse af et bo- og dagtilbud til borgere med autisme i Odense Kommune.

- Ud fra vores viden og erfaringer med helende arkitektur har vi i teamet hele tiden haft målgruppen for øje og sat fokus på ro og tryghed i flest mulige dimensioner – lige fra den store skala, byggeriets disponering og udearealer til indretning og valg af materialer, fortæller Jacob Ulvsrod Sørensen, kreativ leder hos RUM.

Kollektive boformer: bofællesskaber og andre alternative boformer. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

En vigtig målsætning for vinderteamet har været at nedbryde billedet af en institution og skabe en harmonisk og tryg bebyggelse. Bo- og dagtilbuddet er disponeret som en lille landsby med 5 bygninger, der har hver sin funktion og udtryk.

Landsbyen består af en trelænget gård med et skærmet og ikke-skærmet dagtilbud, administration og produktionskøkken, desuden 2 bygninger med skærmede botilbud med i alt 12 boliger samt fælles- og servicefunktioner og endelig 2 bygninger, der indeholder ikke-skærmede botilbud med i alt 23 boliger samt fælles- og servicefunktioner. Mellem husene etableres grønne uderum og en gårdsplads på den 28.000 kvm store grund.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 4. november 2021.

Udbuddet er gennemført som en omvendt licitation, hvor der blev konkurreret på parametrene Kvalitet, Design og Organisation inden for den afsatte økonomiske ramme på 70 mio. kr.

Byggeriet skal som minimum certificeres til DGNB Sølv, og der lægges vægt på at skabe et bæredygtigt bo- og dagtilbud med sunde bygninger, et godt indeklima, et lavt energiforbrug og holdbare materialer.

Projektet forventes klar til indflytning i sommeren 2023.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030