Når Fællesbo inden længe skal i gang med at ombygge og renovere afdeling 24 Valdemarsvej/Thyrasvej i Herning for 374 millioner kr., bliver det med RUM som totalrådgiver.

Arkitektfirmaet RUM, der har kontorer i Horsens og København, har sammen med Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Labland netop vundet konkurrencen om den omfattende renovering af afdelingens 270 lejligheder i Herning for Fællesbo. Renoveringen har et budget på godt 374 millioner kr. og støttes af Landsbyggefonden med cirka 220 millioner kr.

Valdemarsvej/Thyrasvej-afdelingen, der ligger i Holtbjerg i det østlige Herning, blev opført i 1967.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 29. september 2021.

Projektet tager afsæt i den udarbejdede helhedsplan for afdelingen og omfatter ombygning og renovering af hele bebyggelsen, herunder facaderenoveringer samt udearealer. 96 af boligerne gøres tilgængelige via etablering af elevator og flytning af lejlighedsskel.

En af nøglepersonerne i renoveringen af Valdemarsvej/Thyrasvej er projektleder Kristjan Friis fra RUM.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

- Ved at stille med et kompetent team af medarbejdere, der kan varetage flere roller i forskellige faser, bevarer vi vigtig viden i projektet. Blandt andet bliver projekteringslederen også gennemgående som byggeleder i udførelsesfasen. Det er en stor fordel, at den viden, vi har oparbejdet i de første faser, ikke skal overdrages, men naturligt videreføres til byggepladsen, siger Kristjan Friis.

- Nu glæder vi os til at fortsætte det gode og konstruktive samarbejde i teamet - og til at opfylde Fællesbos forventninger til en bæredygtig realisering af helhedsplanen i form af moderne, lyse og attraktive boliger og inspirerende udearealer til glæde for nuværende og kommende beboere i afdelingen, uddyber han.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

RUM har stor erfaring med realisering af helhedsplaner og revitalisering af almene boligafdelinger, og i samme team med Oluf Jørgensen og Labland har de blandt andet gennemført renoveringen af Sønderbro i Horsens - et projekt af tilsvarende karakter og omfang.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS