Boligkøberne står ikke længere i kø for at købe drømmeboligen. I juli 2022 blev det færreste antal boliger taget af markedet i en juli måned, viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I juli 2022 blev der taget 3.789 parcel- og rækkehuse af markedet. Det er 20 procent færre huse end i juli 2021. Antallet af lejligheder der blev taget af markedet var 1.102 – et fald på 25 procent i forhold til sidste år. Når boliger tages af markedet, skyldes det enten at de er blevet solgt eller at sælger har taget boligen af markedet af andre årsager.

- Danskerne jagter ikke ny bolig i samme tempo som tidligere. Det kan skyldes, at mange danskere allerede har købt en ny bolig. Derudover har de stigende renter og forbrugerpriser gjort det relativt dyrere at eje både hus og lejlighed, hvilket kan få danskerne til at holde igen med boligkøbene, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 15. september 2022.

Udbuddet af boliger har været stigende 5 måneder i træk. Ved udgangen af juli var der 26.327 parcel- og rækkehuse til salg på landsplan. Det er over 12 procent flere end på samme tid sidste år. Antallet af lejligheder til salg steg i samme periode med knap 29 procent til i alt 7.417. Dog er udbuddet af boliger fortsat på et lavt niveau i forhold til årene før pandemien, skriver Finans Danmark.

- Når udbuddet af boliger til salg stiger, giver det potentielle boligkøbere bedre kort på hånden, da de har mere at vælge imellem. Et større udvalg af huse og lejligheder, kan nemlig give køberne mere ro til at finde den helt rigtige bolig. Det kan også betyde at boligerne er længere tid til salg på markedet, da køberne bruger længere tid til at tænke sig om, siger Ane Arnth Jensen.

Ballerup: de store projekter. Konferencen afholdes den 14. september 2022.

Liggetiderne er, sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, steget med henholdsvis 4 dage for huse og 37 dage for ejerlejligheder på landsplan. Et hus er nu i gennemsnit 139 dage på markedet, hvor en lejlighed er 116 dage på markedet.

- Det stigende udbud og de længere liggetider har dog ikke gjort det billigere at købe en bolig i forhold til juli sidste år. Men selvom priserne er steget, stiger de ikke i samme tempo som under pandemien, siger Ane Arnth Jensen.

I juli blev huse og ejerlejligheder på landsplan sat henholdsvis 6,4 procent og 3,7 procent dyrere til salg end i samme måned sidste år.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens