I december 2017 indgik PFA en aftale om erhvervelse af 50 procent af arealudviklingsselskabet Gartnerbyen P/S. Udover ejerskabet i arealudviklingsselskabet erhvervede PFA 2 byggegrunde  i den helt nye bydel i Odense, Gartnerbyen.

I dag klokken 11 blev der fejret rejsegilde i PFA’s byggeri i den nye bydel Gartnerbyen i Odense. Arrangementet blev afholdt af PFA med deltagelse af Chief Portfolio Manager for ejendomme i PFA Mikael Fogemann, ejer og administrerende direktør Allan Nielsen fra entreprenøren H. Skjøde Knudsen A/S samt projektets håndværkere, repræsentanter fra Arkitema Architects og bygherrerådgivere.

- Det traditionelle rejsegilde markerer et vigtigt første skridt for et af de første boligbyggerier i Gartnerbyen. Byggeriet skrider planmæssigt frem, og vi glæder os til i 2019 at kunne byde de nye beboere velkommen i den spritnye bydel, der både ligger grønt og samtidig tæt på byen. Vi vil samtidig benytte lejligheden til at takke vore samarbejdspartnere, og vi ser frem til det videre arbejde, siger Mikael Fogemann, Chief Portfolio Manager i PFA, i forbindelse med arrangementet.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

Området bliver udviklet i samarbejde med entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen, som er totalentreprenør og udvikler samt Odense Kommune.

PFA’s samlede investering i Gartnerbyen beløber sig til et 3-cifret millionbeløb, der går til henholdsvis boliger og arealudvikling på grunden, som tidligere dannede rammen om gartnerivirksomheden GASA’s hovedkvarter – heraf navnet Gartnerbyen.

De 156 nye lejeboliger bliver en del af PFA Boliger, som PFA’s kunder har fortrinsret til. 36  af boligerne opføres efter PFA Seniorboligstandard. Byggeriet forventes helt færdigt i 3. kvartal 2019.

I alt skal der opføres 140.000 kvm byggeri på grunden, som tidligere dannede rammen om gartnerivirksomheden GASA’s hovedkvarter – heraf navnet Gartnerbyen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.