I 95 kommuner er der i 2. kvartal 2021 givet flere realkreditlån til boligkøb end på samme tid sidste år. Det viser de seneste tal fra Finans Danmark.

I 2. kvartal 2021 blev der optaget realkreditlån for 38,4 milliarder kr. til køb af huse og ejerlejligheder, og det er det højeste siden statistikkens begyndelse i 1995.

De dækker over i alt 18.475 realkreditlån til boligkøberne. Sammenlignet med samme kvartal sidste år er der på landsplan givet 41 procent flere realkreditlån til køb af huse og ejerlejligheder.

- Det rekordhøje udlån skal også ses i lyset af, at boligpriserne den seneste tid er steget, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- Men selvom udlånet er rekordhøjt, så er danskernes samlede realkreditgæld fortsat kun steget moderat med cirka 4 procent. Og det skyldes, at mange danskere afdrager på deres realkreditlån, og at mange lån bliver indfriet blandt andet i forbindelse med boligsalg, uddyber hun.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Interessen for boligkøb ses på tværs af hele landet. I 2. kvartal 2021 er der givet flere realkreditlån til boligkøb i 95 ud af 98 af landets kommuner sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

- Danskerne har fået flere lån til boligkøb i næsten alle landets kommuner. Og i mere end hver 3. kommune er der givet 50 procent flere realkreditlån til boligkøb end for et år siden. Det ses også i landdistrikterne, hvor der i år er givet markant flere lån end tidligere, siger Ane Arnth Jensen.

Samlet set er der i landdistrikterne givet 46 procent flere realkreditlån til boligkøb i 2. kvartal 2021 sammenlignet med samme periode sidste år. Og boligkøberne i landdistriktskommunerne som Herning, Frederikshavn, Kerteminde og Lolland kommune har optaget flest lån til køb af ny bolig i forhold til samme kvartal sidste år - alle med stigninger på over 80 procent.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS