Rambøll er valgt som rådgiver på opførelsen af 150,000–200,000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri i et nyt byområde i Helsinki. The Pasila Tower Area bliver Finlands første højhuskvarter og er en del af byens strategi om at udvikle Helsinki til en international forretningshub.

Pasila Tower Area bliver Finlands første højhuskvarter. Rambøll forventer, at projektet vil beskæftige omkring 100 medarbejdere over de kommende år.

Sammen med projektudvikler YIT Construction vandt Rambøll konkurrencen The Helsinki High-Rise Competition udbudt af den finske regering og Helsinki by. Det vindende projektforslag, kaldet Trigoni, består blandt andet af 9 trekantsformede højhuse - det højeste på 180 meter og 51 etager.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - krav og løsninger. Konferencen afholdes d. 21. november 2018.

Højhusbyggeri er en liga for sig, der kræver en anderledes byggeteknik og derfor særlige ingeniør-faglige specialistkompetencer, og Pasila Tower Area er ingen undtagelse. Til at løse udfordringerne henter Rambøll sine højhusspecialister ind fra Dubai, Storbritannien og Singapore, som har været en afgørende faktor for Rambøll i konkurrencen om opgaven.

- Trigoni bringer fremtidens højhusbyggeri til Finland. Rambøll har udviklet stærke specialistkompetencer på højhusbyggeri globalt gennem flere årtier og har en dokumenteret track record på store, udfordrende projekter. Vi glæder os over at kunne tilbyde vores kompetencer til udviklingen af dette unikke vartegn i Helsinki, så det vil opfylde borgernes behov for et levende og sammenhængende byområde i mange år ud i fremtiden, siger Juha Valtari, Business Director for byggeri i Rambøl i Finland.

NB! Højhusbyggeri - krav, løsninger og projekter. Kurset afholdes d. 2. maj 2019.

Rambøll forventer, at projektet vil beskæftige omkring 100 medarbejdere over de kommende år.

Højhusbyggeri er en af Rambølls strategisk udvalgte specialistydelser. Rambøll forventer at fordoble sin omsætning inden for højhusbyggeri globalt inden udgangen af 2020 til et godt stykke over 100 millioner kr. Det er især på de nordiske markeder, at Rambøll oplever en kraftig stigning i efterspørgslen. Det globale marked for højhusbyggeri forventes at vækste med 17 procent årligt over de næste 4 år.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder