Køberrådgivning går markant frem på hedt corona-marked, viser tal fra ejendomsmæglerkæden Home.

Tal fra Home-kæden viser, at det ikke kun er boligsælgerne, der har givet travlhed hos ejendomsmæglerne. Køberne har også hentet forstærkning med en køberrådgiver på sidelinjen.

Hele 28 procent flere boligkøbere har haft en køberrådgiver med sig i år i årets første 8 måneder, viser Home-tallene - og det er faktisk en større stigning, end der er set i antallet af handler.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 10. marts 2022.

- Det er en rigtig god nyhed. For det er vigtigt at få den rette rådgivning – også når tingene går hurtigt, som vi har set i coronatiden. Det giver tryghed i bolighandlen, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home-kæden.

Selv om boligmarkedet er kølet af og er mere "normalt" igen, så er der fortsat grund til, at køberne søger rådgiverhjælp. Dansk Ejendomsmæglerforening fremhæver, at en ejendomsmægler giver tryghed for både sælger og køber.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

- I et boligkøb er der mange ting på spil. Følelser, tryghed, penge. Det handler om dit hjem – rammen om dit liv. Det handler også om din økonomi i mange år frem i tiden. Men boligkøb er et komplekst område, og det kan være udfordrende at have styr på alle de specialer, der ofte bliver involveret. Derfor mener vi i Dansk Ejendomsmæglerforening, at det er vigtigt, at der i alle handler er både en rådgiver for sælger og en for køber, skriver Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, i en klumme på Boligsiden.dk.

En køberrådgiver gennemgår typisk alle papirer og dokumenter og tjekker, om alt er i orden, og køberne kan spørge om alle de svære ting fra servitutter til ejerskifteforsikring. Køberrådgiveren kan også bistå med pristjek og prisforhandlinger og en række andre ting.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.