Arkitema og Cowi er blevet udpeget af Gladsaxe Kommune som bygherrerådgiver og projekterende part i forbindelse med etableringen af Buddinge Byport – et nyt Sundheds- og Beskæftigelseshus. Huset har fokus på at skabe sunde og aktive borgere, og vil blive udført med en høj grad af bæredygtighed, ligesom træ vil spille en betydelig rolle i konstruktionen.

I Buddinge i den nordligste del af Storkøbenhavn skal området omkring den tidligere politistation, som Gladsaxe Kommune købte for 90 millioner kr. i efteråret 2017, omdannes til et Sundheds- og Beskæftigelseshus.

Kommunen har tidligere afholdt en idékonkurrence som danner grundlag for det kommende projekt, som både omfatter den 6 etager høje og 4.300 kvm tidligere politistation, som også rummer 3.700 kvm kælder, samt den 590 kvm store retsbygning med 580 kvm kælder. Dertil kommer domstolsbygningen med et areal på 860 kvm samt 340 kvm kælder.

- Vi er glade og stolte over, at blive valgt som gennemgående bygherrerådgiver og projekterende part i et så vigtigt og værdiskabende byggeri, hvor der er særlig stort fokus på at understøtte behovet hos byens borgere og fremme bæredygtighed herunder anvendelse af træ. I respekt for det foregående, grundige arbejde og de kvalificerede valg, der allerede er truffet, vil Arkitema og Cowi over de næste 5 år, i tæt samarbejde med Gladsaxe Kommune og de mange interessenter, bidrage til den videre udvikling og gennemførelse af det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus, fortæller Anders Lomholt, Associeret partner og forretningsområdechef i Arkitema.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

Opgaven som Arkitema og Cowi nu påbegynder, består af 2 primære dele; dels skal holdet være gennemgående bygherrerådgiver i alle faser fra start til aflevering og ibrugtagning, dels skal virksomhedernes arkitekter og ingeniører, stå for udvikling af byggeprogram og projekteringen frem til og med udbud af dispositionsforslag, for derefter at varetage udbud i totalentreprise.

- Samlingen af rådgiverydelser, som på Buddinge Byport, hvor bygherre ønsker både gennemgående bygherrerådgivning og vigtige delelementer af projekteringen under ét, oplever vi vinder frem i en branche som desværre ofte oplever miskommunikation og manglende samarbejde mellem de involverede parter. Vi ser flere og flere bygherrer, både offentlige og private, som ønsker én partner, der kan sikre alle rådgiverfaser af projektet og som har oparbejdet stærke samarbejdsrelationer. Dette fremmer enklere kommunikation og skærper fokus på snitflader og de gode kreative løsninger til gavn for selve byggeriet. Samtidig er der ofte er en naturlig økonomisk fordele for både bygherre og rådgiver, fortæller Anders Lomholt.

Idéfasen af Buddinge Byport blev udformet af Aart, Niras og Lyth. Projektet ventes at stå klar til indflytning i 2025.

Ifølge Gladsaxe Bladet er den samlede anlægsramme for den kommunale del af projektet vurderet til at være omkring 450 millioner kr., og byrådet i Gladsaxe har tidligere bevilget 217 millioner kr. til projektet.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter