Der skal bygges 90 almene boliger i boligblokke fra 4 til 8 etager og 60 private boliger i et højhus i op til 55 meters højde.

Ifølge JyskeVestkysten har politikerne i yrådet i Haderslev godkendt lokalplanen for den den 13.600 kvm store grund ved Honnørkajen, hvor en lokal investorgruppe vil bygge 100 almennyttige boliger og 60 ejerlejligheder.

Den lokale investorgruppe består ifølge JyskeVestkysten af Steen Skallebæk, Pernille Holzapfel Lausen, Børge Lausen, Per Lausen fra Eldorado samt Brian Gerlach fra Bimp, A78 Arkitekter ved Thorkild Hansen samt entreprenørfirmaet Bo Michelsen A/S ved Jeppe M. Olesen og Søren L. Rasmussen.

JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 27. april 2021.

- Det er modige mennesker, som kunne anbringe deres penge i andre byer som Aalborg, Odense eller Berlin for den sags skyld. Vi ved bare, at det er steder, hvor afkastet er større end her i Haderslev. Så tak til alle. What’s not to like. Jeg har ingen bekymringer. Jeg ser frem til, at de bliver færdige, sagde formand for byrådets udvalg for plan og miljø Benny Bonde (LA), ifølge avisen på byrådsmødet.

Lokalplanen åbner mulighed for opførelse af et højhus i op til 14 etager med en maksimal højde på 55 meter, samt en lidt lavere kantbebyggelse i op til 8 etager med en maksimal højde på 28 meter.

Det samlede projekt har et etageareal på 21.000 kvm. Foruden boliger gives der mulighed for at etablere op til 500 kvm etageareal til liberalt erhverv, som eksempelvis restauration, kontor eller klinik.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS