JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Højhuse i træ - ny trend?

Højhuse af træ eller kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement, er ikke helt ualmindeligt i blandt andet Norge og Sverige. Erfaringer fra udlandet kan sagtens overføres til Danmark og konceptet er nu også på vej her til landet. Hvad er fordelene og mulighederne ved at bygge højhuse i træ, og hvad er de tekniske, og ikke mindst brandtekniske, udfordringer og krav? Hvor stor er interessen for at bygge højhuse i træ? C.F.Møller er arkitekten bag Sveriges højeste træhus, det 8,5 etagers høje beboelsesejendom i kvarteret Kajstaden i Västerås.

10.00 7 gode grunde til at bygge i træ

Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ. Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibilitet og lav vægt. Da materialet kan ånde, giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre byggematerialer. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter. Hvilke fordele er der ved at bygge i træ?

10.25 Tekniske krav og udfordringer ved træbyggeri

Hvilke tekniske udfordringer og krav er der ved træbyggeri? Brandkrav, lydkrav og krav til konstruktionen. Hvad skal man være opmærksom på, og hvordan løser man udfordringerne?

10.50 Kaffepause
11.20 Lisbjerg: træbyggeri i 4 etager

Et i alt 4.100 kvm stort boligkompleks med 39 boliger i op til 4 etager på Lisbjerg Bakke fremstår som et seriøst og bæredygtigt bud på fremtidens etagebyggeri træ. AL2bolig står bag projektet, hvor de første beboere flyttede ind i påsken 2018. Byggeriet blev kåret som Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Tegnestuen Vandkunsten står bag arkitekturen, mens Moe er rådgiver på projektet. Moe er også rådgiver på et andet projekt, Knudrisrækkerne, der opføres delvis i træ og delvis i genanvendte materialer. Hvilke overvejelser ligger til grund bag valget af træ som byggemateriale? Hvordan er det at arbejde med træ som byggemateriale og hvilke erfaringer har man høstet i forbindelse med dette banebrydende byggeri?

11.45 Skolebyggeri i træ

Ny folkeskole i Haderslev opføres i træ. Arkitema har vundet konkurrenceoplægget for Sønder Otting Skole i Haderslev Kommune. Skolen skal rumme 500 børn fra 0. til 6. årgangs og skabe rammerne for kreativ og nytænkende læring. Arkitema Architects har sat ekstra fokus på træbyggeri med dannelsen af forretningsområdet Arkitema Timber. Det består dels af et samarbejde med Folkhem og Svensk Trä, dels af en virtuel organisation på tværs af Arkitemas kontorer i Norden, der skal samle og styrke trækompetencerne.

12.10 Parkeringshus på 19.300 kvm i træ

Arkitektfirmaerne Open Platform, OP og JAJA Architects har i samarbejde med Rama Studio og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører vundet den åbne konkurrence om et nyt parkeringshus i Sydhavnskvarteret i Aarhus. Med sine hovedkonstruktioner i træ skal det 19.300 kvm store parkeringshus bidrage aktivt til målet om en CO2-reduktion på vej mod Danmarks klimaneutralitet. 

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ. 

Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibelt og lav vægt. Fordi materialet kan ånde giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre byggematerialer. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 27. april 2021
Klokken 09.00 - 12.40
: Radisson Blu…Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus CDeltagere

AFRY

Anders Bergstrøm

Arkitema Architects

Maiken Sortberg

Boligforeningen Århus Omegn

Tina Axelsen
Morten Buhrkall

Frederiksberg Ældreråd

Claus Kortzau

KAB

Louise Heebøll

NemByg A/S

Karsten Larsen

Rambøll

Stefan Væggemose

Sweco Danmark A/S

Kristian L. Sørensen
Esben Molsted

Andre konferencer

Tilmeld dig her