Lokal entreprenør og lokale arkitekter skal stå for projektet med 300 boliger på Aarhus Ø.

Aarhus Byråd har besluttet at Prime Office vinder udbuddet af 2 byggefelter til 29.000 kvm byggeri på Aarhus Ø. Kommunen udbød byggefelterne i efteråret 2020, og byrådet i Aarhus godkendte på et byrådsmøde den 12. maj 2021 indgåede, betingede købsaftaler med Prime Office.

Prime Office har sammensat et rent aarhusiansk hold bestående af arkitekter fra Suder+Lassen Architects, Concept, Rumvirke og Pax Architects. Byggeriet ”Pakhus B og Pakhus C” skal opføres i totalentreprise af Aarsleff.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

- Det er en enestående chance for være med på et førsteklasses hold med de bedste medspillere, og samtidig gøre noget rigtig godt for Aarhus. Arkitekt-teamet er i verdensklasse og det har de vist i mange år. Aarsleff er Danmarks internationale bygge-og entreprenørselskab, hvor store opgaver som Femern og Metroen i København er naturlige opgaver, siger administrerende direktør i Prime Office, Mogens Møller.

Prime Office vil lade byggeriet indgå i 2 datterselskaber. Byggeriets beliggenhed vil være tæt på hjertet af Aarhus og kommer til at bestå af 2 karréer med 300 lejligheder. Den samlede investeringssum er på over 1 milliard kr., der finansieres med bank-og realkreditlån og en egenkapital på 30 procent. Endelig er der en mulighed for at inddrage eksterne investorer i et mindre omfang.

JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 2. december 2021.

- Vi bygger til os selv, og vi laver ikke spekulationsbyggerier eller projektsalg med hurtig profit og videresalg for øje. Vi er dokumenterede langsigtede investorer og vi er ejere i årevis. Det er vores enkle forretningsfilosofi at udleje boliger. Vi taler ikke om lejere. Vi taler om kunder, som vi har et interessefælleskab med, som vi skal møde dagligt og i en årrække, siger administrerende direktør i Prime Office, direktør Mogens Møller.

Med godkendelse fra Aarhus Byråd tages der efterfølgende skridt til udarbejdelse af en lokalplan. Samtidigt vil de tekniske rådgivere arbejde videre med den videre projektering med henblik på en byggetilladelse når lokalplanen er vedtaget af Aarhus Byråd. Når byggetilladelsen foreligger vil opførelsen tage cirka 2 år.

Ifølge Århus Stiftstidende har salget af de 2 byggefelter har indbragt væsentligt mere end Teknik og Miljø havde forventet. De ekstra penge øremærkes til at gøre området mere grønt, skriver avisen.

Jylland: Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 7. oktober 2021.

Prime Office og datterselskaber har siden 2003, med stor succes, arbejdet i Nordtyskland, hvor selskabet ejer ejendomme med 286.000 kvm, hvoraf 220.000 kvm består af 3.600 lejligheder.

Prime Office kom succesfuldt gennem finanskrisen og senest også coronakrisen. De samlede aktiver udgør 3,2 milliarder kr. og Prime Office har en egenkapital på 1,4 milliarder kr. Selskabets resultat i 2020 var på 273,9 millioner kr. før skat.

Jylland: De nye brandkrav 2020, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 3. marts 2022.

Mogens Vinther Møller har mange års erfaring i finansverdenen og en fortid som finansdirektør i 2 af Danmarks største virksomheder. I 2005 etablerede han ”Moller & Company A/S ” med hovedsæde i Aarhus, der stiftede Prime Office i 2007. Selskabet blev børsnoteret i 2008 lige inden den verdensomspændende finanskrise.

Selskabet ejes i dag af 700 aktionærer, hvor Mogens Møllers holdingselskab er største aktionær med 22,5 procent.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS