Politikerne i Halsnæs Kommune vil ikke lade advokat gå videre med et projekt med 57.500 kvm boliger i et område, der primært ligger i landzone.

Ifølge SN.dk får advokat Gregers Rolighed Lauridsen ikke mulighed for at realisere et projekt med 5.750 kvm ungdomsboliger, 11.500 kvm singleboliger 17.250 kvm familieboliger og 23.000 kvm seniorboliger på Magasingrunden i Halsnæs.

- Der er stadig ledig byzonejord i Hundested. Det foretrækker vi, at man bruger i stedet, Anja Rosengreen (SF), udvalgsformand for miljø og plan, ifølge SN.dk til Frederiksborg Amts Avis.

Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 7. september 2021.

Projektområdet består af et byzoneareal på 19.350 kvm og et landzoneareal på 124.290 kvm. Overførsel af hele landzoneområdet til byzone og udnyttelse til boligområde ville kræve, at et tilsvarende areal skulle tages ud et andet sted i kommunen. Her var et kommunalt område omkring Høje Tøpholm og dele af Højbjergområdet i spil.

Den eksisterende prognose fra 2020 for Hundested og Lynæs i planperioden de næste 12 år peger på, at der skal bygges 425 boliger.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter