Projektet omfatter 2 bevaringsværdige bygninger og nybyggeri på sammenlagt 10.000 kvm. Det vedtages med en 0-parkeringsnorm.

Et flertal af politikerne i Borgerrepræsentationen i København vedtog den 1. december 2022 et lokalplantillæg, der skal bane vejen for i alt 10.000 kvm byggeri på Nuuks Plads. Projektet er tegnet af Entasis.

Projektet omfatter boliger, butikker og serviceerhverv fordelt på de 2 bevaringsværdige bygninger, Nyrops arkivbygning og Koppels magasinbygning. En eksisterende lav forbindelsesbygning mellem arkiv- og magasinbygningen kan nedrives og erstattes af nybyggeri i form af 2 tværbygninger i 5 etager samt 2 nye etager oven på Koppels bygning.

Parkeringsløsninger. Konferencen afholdes den 25. maj 2023.

Projektet har været i høringer over flere omgange. Det centrale ved sagen er 0-parkeringsnormen, som er årsagen til, at sagen er blevet sendt tilbage til forvaltningerne. Desuden er der ved høringer blevet udtrykt bekymring over, at 12 parkeringspladser som følge af projektet vil blive nedlagt i området.

Medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Morten Melchiors (K), udtrykte på mødet i Borgerrepræsentationen bekymring over fortætningen i bebyggelsen i området.

- Derudover er der utroligt meget pres på parkeringen i dette område, og vi kan også se på de borgerhøringer, der ligger, at folk er stærkt bekymrede for, at de ikke kan parkere dernede, sagde han på mødet i borgerrepræsentationen.

Sydhavn: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. marts 2023.

Den bekymring blev dog ikke delt af teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Ø).

- Jeg vil bare i al stilfærdighed gøre opmærksom på, som det også fremgår af titlen på denne sag, at det nye byggeri ligger ovenpå en metrostation. Så man kan simpelthen ikke komme til at bo tættere på kollektiv trafik, end når man bor ovenpå en metrostation. Og det er et nybyggeri, hvor folk flytter ind, så jeg tænker, at hvis man simpelthen ikke kan undvære at have sin egen bil placeret lige ved siden af, hvor man bor, så skal man måske ikke vælge at bo ovenpå en metrostation, sagde teknik- og miljøborgmesteren på mødet i Borgerrepræsentationen.

Ny udvikling: Strøget og city i København. Konferencen afholdes den 18. april 2023.

Lokalplantillæget blev vedtaget, men Konservative stemte imod med en begrundelse om, at partiet ønsker ikke yderligere fortætning af området. Venstre stemte ligeledes imod, da partiet ikke kunne støtte 0-parkeringsnormen.

2L Projektudvikling, der i efteråret 2019 overtog Nuuks Plads fra Freja Ejendomme, har udviklet det 10.000 kvm store projekt. Boligandelen fastsættes i lokalplanen til 40-75 projekt, men forventes i det konkrete projekt ikke at blive mere end 40-50 procent boliger, da der ikke kan etableres friarealer til en højere boligandel, hvis byggeretten på 10.000 kvm udnyttes. Der stilles krav om 25 procent almene boliger.

Butiksandelen fastsættes til maksimalt 2.800 kvm, hvoraf 1.450 kvm forventes at blive dagligvarebutik.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS