Planklagenævnet har hjemvist miljøscreeningsafgørelsen for lokalplanen for sommerhusområdet Fiskerløkken ved Mommark i Sønderborg Kommune. Det betyder, at miljøscreeningen og lokalplanen skal i en fornyet høring og behandles politisk igen.

Lokalplanen og et kommuneplantillæg for sommerhusområdet Fiskerløkken blev vedtaget af byrådet i Sønderborg Kommune i marts 2023. Men nu skal sagen behandles igen, for Planklagenævnet har hjemvist miljøscreeningsafgørelsen og derved ugyldiggjort kommuneplantillægget og lokalplanen. Begrundelsen er, at der i miljøscreeningen er skrevet, at der ikke er §3 beskyttet natur i området. Det er en fejl, lyder det fra Sønderborg Kommune.

Tim Hansen, fungerende direktør for Teknik, Miljø og Bæredygtighed beklager, at Sønderborg Kommune ikke har fået opdateret miljøscreeningen.

Jylland: Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 26. april 2023.

– Det er en procesfejl, vores fokus har været på at opdatere lokalplanen i forhold til de mange forslag og henvendelser, der er kommet, og her er §3 beskyttet natur i området også skrevet ind. Det har vi så desværre ikke fået ført over i miljøscreeningen, og derfor hjemviser Planklagenævnet sagen til os igen, udtaler Tim Hansen.

Sagen om sommerhusområdet Fiskerløkken ved Mommark handler om, at Skanlux Byggefirma har opført 15 større sommerhuse på Fiskerløkken i Mommark og ønsker at opføre yderligere 8 sommerhuse.

Den oprindelige lokalplan gav mulighed for at opføre 55 mindre sommerhuse i området, og en grundejerforening i det tilstødende sommerhusområde indgav derfor en klage til Planklagenævnet over projektet, skriver Sønderborg Kommune.

I maj 2021 gav Planklagenævnet grundejerforeningen ret i, at principperne i den oprindelige lokalplan ikke var fulgt, og dermed blev kommunens afgørelse ophævet. Derfor satte Sønderborg Kommune gang i en proces for at lovliggøre de opførte sommerhuse.

Planklagenævnet hæfter sig også ved, at miljøscreeningen trafikmæssigt har taget afsæt i gennemsnitligt 16 sengepladser per sommerhus, når der på virksomhedens hjemmeside vises et højere tal, der giver et gennemsnit på 21-22 sengepladser.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 20. april 2023.

– Vi er gået efter det tal, der i sin tid er taget fra deres byggeansøgninger. Men når Planklagenævnet lægger vægt på et andet tal, så tager vi det til efterretning og tager det med i en fornyet miljøscreening. Og så får vi både kommuneplantillæg, lokalplan og miljøscreening politisk behandlet så hurtigt som muligt, så det kan komme i en ny høring på otte uger, siger Sille Marcussen Dall, der er chef for plan og myndighed.

For at få formalia i orden skal der godkendes et nyt kommuneplantillæg, en ny miljøscreening og en ny lokalplan, som betyder ny politisk behandling i maj. Derefter sendes materialet i høring, som efterfølgende skal behandles politisk.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning