I et område, hvor der i forvejen ligger ungdomsboliger i bygninger tegnet af Arne Jacobsen, er et projekt med yderligere 52 ungdomsboliger på tegnebrættet.

Kommunalbestyrelsen har vedtog i 2017 en plan for tilvejebringelse af 150 ungdomsboliger, heriblandt 50 almene ungdomsboliger i området "Ved Ungdomsboligerne", hvor der i forvejen blandt andet ligger 3 etagebygninger, der er tegnet af Arne Jacobsen. De rummer ungdomsboliger, der administreres af KAB.

Nu er der udarbejdet et lokalplanforslag, der giver mulighed for, at der på et 1.350 kvm stort areal, der i dag anvendes til parkering, kan opføres en bygning i 5 etager med 52 ungdomsboliger på i alt 2.500 kvm. Økonomiudvalget skal den 19. oktober 2020 tage stilling til, om lokalplanforslaget skal sendes i offentlig høring.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

Grunden indgår som 1 ud af 4 ejendomme, hvor der i forvejen ligger 7 beboelsesbygninger, alle opført i gult murværk. Den første bebyggelse, der blev opført i 1949, består af de Arne Jacobsen-tegnede bygninger, der er udpeget som bevaringsværdige med en høj bevaringsværdi på 2. Den øvrige bebyggelse består af 2 etagebygninger, der er opført i henholdsvis 1963 og 1969.

"For at fastholde en arkitektonisk sammenhæng i området skal den nye bygning tilpasses omgivelserne med hensyn til farveog materialevalg", fremgår det af lokalplanen.

Gentofte Kommune ejer 257 boliger, som både anvendes som ungdomsboliger og familieboliger. KAB varetager den fulde administration af boligerne. Derudover er der i Gentofte Kommune 86 almene ungdomsboliger, som Domea varetager den fulde administration af.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning