Lokalplanforslaget giver mulighed for byggeri af på 70 rækkehuse og 249 lejligheder med et samlet areal på 31.350 kvm.

I 2018 fik A. Enggaard og PKA godkendt en lokalplan for et 76.000 kvm stort område mellem Alfred Nobels Vej, Panstien og Pontoppidanstien på baggrund af en dispositionsplan udarbejdet af Cobe Arkitekter. Nu sendes en revideret lokalplan for projektet i høring.

- Det er stort set den samme typologi af bygninger og den samme bebyggelsesplan næsten ned i detaljen. Så alt i alt er det lidt en genudsendelse fra 2018, men stadigvæk en udmærket udsendelse, sagde rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S) på byrådsmødet den 26. april 2021, hvor politikerne behandlede sagen.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

Det nye lokalplanforslag skal give mulighed for at bygge yderligere 25 boliger, men det samlede etageareal ændres ikke. Lokalplanen giver nu mulighed for, at der kan opføres 31.350 kvm og 319 boliger fordelt på 70 rækkehuse og 249 lejligheder i 3 etager og i punkthusbebyggelse i 4 etager. Derudover er det muligt at opføre et fælleshus.

Lokalplanen omfatter også den nordøstlige del af lokalplanområdet, hvor der allerede er opført et plejehjem. Området ligger i den sydlige del af Universitetsområdet i Aalborg Øst, tæt på Gigantium og
Aalborg Universitet.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter