PFA har gentænkt det moderne kontorhus og introducerer i dag konceptet The Union i Aarhus. Det skal udbredes til hele Danmark i form af 17 kontorhuse på i alt 168.000 kvm.

Forestillingen om den moderne arbejdsplads har været under hastig forandring de senere år. En forandring som blev accelereret af pandemien og har ansporet mange virksomheder til genoverveje, hvordan man indretter sine kontorer. De forandringer vil PFA imødekomme med lanceringen af et flerbruger-kontorkoncept, som skal fremtidssikre PFA’s kontorportefølje.

- I dag oplever vi, at virksomhederne især er optaget af muligheden for at tiltrække de rigtige medarbejdere og deres evne til at vise samfundssind gennem grøn omstilling. Det vil vi gerne hjælpe virksomhederne med at understøtte ved at skabe de bedste forudsætninger for at drive en sund forretning, siger Mikael Fogemann, ejendomsdirektør i PFA.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Klokken 10 i dag lyder startskuddet til The Union i Aarhus ved Engsøhus, som netop er indviet og taget i brug af MT Højgaard, ISS, Dansk Industri og Tolstrup & Hvilsted. Engsøhus bliver det første i rækken af foreløbigt 17 kontorejendomme, som tæller i alt 168.000 kvm.

Alle ejendommene vil have lejemål til både store og mellemstore virksomheder og udvalgte ejendomme vil ydermere indeholde et kontorhotel, som vil kunne imødekomme kontorbehovet for enkeltmandsvirksomheder.

De nye brandkrav 2020, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 31. marts 2022.

Det er planen, at The Union fremover skal implementeres i alle nyudviklede og eksisterende flerbrugerejendomme samt ved konvertering af eksisterende domiciler, hvis de fraflyttes.

Flerbrugerkonceptet giver mulighed for at netværke på tværs af virksomhederne, da man kommer til at dele alt fra mødecenter, reception og kantine med loungeområde med lænestole til uformelle møder.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 16. november 2021.

PFA Ejendomme vil sammen med lejerne og brugerne i The Union videreudvikle konceptet løbende, så det imødekommer de behov, som virksomhederne har i fremtiden.

- Covid-19 viste, hvor hurtig virksomhedernes rammebetingelser kan ændre sig, og evnen til omstille sig er nu vigtigere end nogensinde. Kontormarkedet har historisk været forholdsvist konservativt, men med nye krav fra lejerne til blandt andet fleksibilitet, bæredygtighed og service er det smart at finde en model, hvor man løbende får kalibreret kundernes behov til produktet, siger fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2021.

De fleste af The Unions kontorhuse er DGNB-certificerede og er udstyret med et "smart building-system", der skal sikre, at kontorhusene bliver brugt så effektivt og bæredygtigt som muligt. Dette understøtter de CO2-reduktionsmål, som PFA Pension har sat via medlemskabet i Net Zero Asset Owner Alliance – for erhvervsejendomme i Danmark er målet 35 procent for perioden 2019 til 2024.

Det betyder blandt andet, at virksomhederne, hvis de ønsker det, kan følge med i, hvor meget kontorpladserne og møderummene bliver brugt og hvornår.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

For virksomheder, hvor fleksibilitet betyder meget, tilbydes på udvalgte lejemål en "all in" lejekontrakt, hvor man kan flytte ind i et møbleret lejemål med kort bindingsperiode og en mere enkel kontrakt.

- Den billigste og mest bæredygtige kvm er den, der ikke bliver bygget. Derfor vil vi hjælpe vores lejere til at finde ud af, hvor mange kontorpladser, man rent faktisk har brug for igennem digital monitorering. På den måde undgås det, at lejerne skal betale for kontorpladser, man i virkeligheden ikke har brug for. Det lyder måske high tech, men er i virkeligheden gammeldags sund fornuft, siger Mikael Fogemann.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter