Byrådet i Køge har godkendt lokalplanen for 4 boligkarréer med 500 ejer- og lejeboliger i udviklingsområde.

Byggeriet af en ny, bæredygtig bydel på Søndre Havn er nu klar til at gå ind i næste fase. På byrådsmødet tirsdag den 26. maj 2020 godkendte byrådet nemlig endelig en lokalplan for 4. etape af byggeriet. Byggeriet kommer til at bestå af 4 boligkarréer med 500 ejer- og lejeboliger.

Det er PensionDanmark, der udvikler og bygger den nye bydel, der bliver miljø- og energimæssigt bæredygtig. Med blandende boligformer og fokus på fællesskaber skabes en bydel, der er mangfoldig og med masser af byliv og rum til kultur.

- Fremover kan man på en kort slentretur bevæge sig fra Køges historiske torv og bymidte til en helt ny, bæredygtig bydel ved vandet med masser af liv og grønne områder. Forandringen af området ved Søndre Havn kommer til at betyde at hele Køge by bliver bundet sammen med vandet, og at borgerne får adgang til nye, rekreative naturområder og spændende boligområder. Jeg ser frem til at følge det visionære byggeri, siger borgmester Marie Stærke.

Roskilde: De store projekter. Konferencen afholdes d. 22. oktober 2020.

Bebyggelsen skal opføres med varierende bygningshøjder på mellem 3 og 7 etager og med punktvise tårne i op til 9 etager. De godt 45.000 kvm bliver hovedsageligt til boliger, men der bliver også plads til caféer, gallerier, butikker og andet i stueetagerne, der kan være med til at bringe liv til området.

For at fremme byliv og en god visuel kontakt mellem bebyggelse og byrum stilles der særlige krav til funktioner og udformning af stueetagen. I stueetagerne skal cirka 1.500 kvm anvendes til publikumsorienterede erhvervsfunktioner, herunder detailhandel, kulturelle funktioner og institutioner. Derudover skal cirka 2.000 kvm anvendes til fællesfunktioner tilknyttet boligerne, som overvejende placeres i stueetagerne.

Parkering i området skal fortrinsvis foregå i parkeringskældre, der etableres under byggefelterne. Princippet er, at parkeringskældrene kan etableres på tværs af flere byggefelter og de mellemliggende almindinger.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter