Med en investering i et nyt friplejehjem og 134 seniorboliger i et 16.000 kvm stort projekt øger pensionsselskab sine investeringer i pleje- og seniorboligsegmentet.

Sampension udbygger nu porteføljen af moderne boliger til seniorer. Det sker med en investering i et kommende seniorkvarter i Slagelse, som omfatter et nyt friplejehjem og 134 seniorboliger med et samlet areal på i alt 16.000 kvm.

Der er tale om Sampensions 3. investering under den strategiske samarbejdsaftale mellem Sampension og Scandinavian Property Development (SPD) om udvikling af senior- og plejeboliger, der i første fase rummer aktiviteter for 1 milliarder kr. Den første investering var i 51 seniorboliger i Frederikssund, mens den anden investering var i et friplejehjem i Valby.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

- Vi ser generelt gode investeringsmæssige perspektiver i moderne ejendomme inden for pleje- og seniorboligsegmentet. For udbuddet af boliger er begrænset, mens efterspørgslen blandt lejere samtidig er stigende. Derfor har vi øget fokus på investeringer i dette segment, hvilket forstærkes af den demografiske udvikling, siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension.

Det nye friplejehjem og seniorboligerne opføres centralt i Slagelse på Kvægtorvsvej, der indgår som del af byudviklingen af det tidligere industrikvarter i Slagelse, hvorpå der etableres et nyt og moderne boligområde.

Friplejehjemmet kommer til at bestå af 63 friplejeboliger og vil blandtandet også storkøkken og træningsfaciliteter. De 134 seniorboliger opføres omkring det nye friplejehjem.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior- og share boliger. Konferencen afholdes den 5. januar 2023.

- Hos SPD er vi utrolig glade for at fortsætte udvidelsen af samarbejdet med Sampension inden for pleje- og seniorboligsegmentet med denne 3. handel. Vi ser Sampension som en optimal langsigtet ejer af de færdigudviklede ejendomme, og vi kan derfor fokusere 100 procent på at identificere og udvikle nye projekter i samarbejde med kommuner og friplejeoperatører, da vi forsat ser et voksende behov i segmentet, siger Niclas Thorsbrenner, partner i SPD.

Friplejehjemmet og seniorboligerne forventes som minimum at opnå guld i bæredygtighedscertificeringen DGNB.

Friplejehjemmet og seniorboligerne i Slagelse forventes at står klar til indflytning i løbet af 2024.

Driften af friplejehjemmet varetages af Danske Diakonhjem, der med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

Ejendommene er tegnet af Erik Arkitekter.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter