PensionDanmark opfører nyt bæredygtigt domicil på 12.500 kvm til 700 medarbejdere hos rederiet DFDS med udsigt fra Marmormolen i København. Nu er totalentreprenøren fundet.

Det bliver totalentreprenør NCC, der kommer til at opføre PensionDanmarks byggeri af et nyt domicil til rederiet DFDS på Marmormolen i København.

PensionDanmark har indgået en entrepriseaftale med NCC om byggeriet, der kan huse op til 700 medarbejdere fordelt på 12.500 kvm, og som forventeligt bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden Guld. Bygningen ventes klar til indflytning primo 2022.

- NCC har udviklet et godt kendskab til PensionDanmarks tydeligt definerede krav til bæredygtige byggerier. Det betyder attraktive ejendomme, der er fremtidssikret gennem fleksible løsninger og meget høje krav til kvalitet og lave udgifter til vedligeholdelse og energiforbrug. Det betyder, at DFDS kommer til at flytte ind i særdeles attraktive rammer med de bedste forudsætninger for trivsel blandt deres medarbejdere, og at PensionDanmarks medlemmer kan forvente solide afkast fra investeringen i mange år frem, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

Domicilejendommen på molen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. PLH-arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets strømlinede opbygning både inde og ude.

De 2 nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer 3 dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i 2 dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens 2 øverste etager kommer der tagterrasser med udsigt over vandet i Nordhavnen.

- Vi deler ambitionen om at bidrage til en bæredygtig fremtid med PensionDanmark, som vi allerede har opført flere DGNB-certificerede byggerier for. Det bliver en usædvanlig bygning, der med sit maritime udtryk bygger bro mellem placeringen ved vandet og DFDS’ virke. Vi glæder os til at opføre dette spændende byggeri, siger NCC Danmarks direktør, Palle Bjerre Rasmussen.

Når DFDS flytter ind sit nye domicil på Marmorvej i Nordhavn i København bliver rederiet nabo til sin egen færgeterminal og FN-byen, som PensionDanmark også er investor i. Arbejdet med at forberede grunden til det nye byggeri er netop gået i gang. I løbet af oktober vil der blive udført en forsøgsserie med pilotering af pæle, og fra 1. november begynder det egentlige entreprisearbejde.

Fakta om DFDS’ domicil på Marmormolen


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS