På Marmormolen i København tæt på Nordhavn Station har PensionDanmark købt en grund af By & Havn og opfører et nyt domicil til rederiet DFDS.

DFDS flytter i nyt domicil på Marmorvej i Nordhavn i København og bliver nabo til sin egen færgeterminal, DFDS Færgeterminalen, og FN-byen, som PensionDanmark også er investor i.

- Vi ser frem til at investere i opførelsen af endnu en attraktiv ejendom, der vil skabe gode rammer for DFDS udvikling mange år frem. Med en lejer i denne kaliber med meget høje krav til miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima og energibesparelser har vi sikret vores medlemmer gode, stabile afkast i en årrække, siger Torben Möger Pedersen, admnistrerende direktør i PensionDanmark.

PensionDanmark er bygherre på projektet, køber grunden ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej af By & Havn og opfører DFDS nye domicilejendom på 12.500 kvm, der bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden i kategorien Guld. Bygningen ventes klar til indflytning ved udgangen af 2021.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

- DFDS er vokset meget, og har behov for at kunne samle hovedkontorsmedarbejderne på én adresse. Samtidig ser vi frem til at kunne flytte ind i et helt nyt hovedkontor, der giver de bedst mulige rammer for en god og inspirerende arbejdsdag og med sine mange faciliteter gør det let at kombinere arbejdsdagen med sport og bevægelse. De særdeles attraktive fysiske rammer vil også være en stor fordel ved rekruttering af nye medarbejdere, siger CEO Torben Carlsen, DFDS.

Domicilejendommen bliver et fleksibelt, bæredygtigt byggeri med et godt indeklima, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder. Faciliteterne kommer til at omfatte kontorer, auditorium/multirum, kantine, mødelokaler, omklædning, fitness, parkering og cykelparkering i konstruktion samt cykel på terræn. Herudover etableres der mindre terrasser i hhv. stue, 4. og 5. sal. Der er knyttet en yderligere byggeret til grunden.

- Vi er glade for at PensionDanmark vil opføre DFDS´ nye domicilejendom på Marmormolen i Nordhavn. Det viser, at bæredygtighedscertificeringen er kommet for at blive, når pensionskasser er med til at investere penge på lang sigt i gode og klimavenlige byggerier, siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

Fakta

Areal: Kontor 12.500 kvm og kælder på 1.000 kvm kælder. Herudover etableres bil- og cykelparkering i konstruktion.

Huset er designet til 700 medarbejdere.

Lejer: DFDS

Grundsælger: By & Havn

Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø,

Arkitekt: PLH Arkitekter

Forventet indflytning ultimo 2021

Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld.

Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse

Visualisering: PLH Arkitekter


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS