De gamle tagtyper fravælges i stigende grad, mens nye typer vinder frem, når der bygges nye parcelhuse, eller gamle tage skal udskiftes. Et godt tag kan være alfa omega, når huset skal sælges, vurderer landsdækkende mæglerkæde

I gamle dage lagde danske parcelhusejere per automatik tegl eller eternittag på deres huse, men over den seneste årrække er de begyndt i stigende grad at vælge nye og mere alternative tagtyper. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Især flade tage, de såkaldte built-up tage, tagpap, metaltage, glastage og grønne tage er blandt de nye favoritter, hvorimod flere dropper deres asbesttage, mens det klassiske tegltag udvikler sig status quo.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate er der kommet et større fokus på bæredygtighed og æstetisk, som kan spores på landets parcelhustage.

- Den store mængde parcelhuse, der blev opført i 60'erne og 70'erne, får skiftet tage i disse år, fordi mange tagtyper fra den tid kun har en begrænset levetid, men det er langt fra hver gang, at man lægger den samme type tag igen, fortæller Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Microliving - tiny houses, nyeste trends. Konferencen afholdes den 30. marts 2023.

I mæglerkæden har man også bemærket, at tage betyder noget for boligejerne.

- Et udtjent tag står ikke på ønskelisten hos særligt mange boligkøbere, da det typisk er en betydelig økonomisk post at skifte et tag. Især med de stigende materialepriser og håndværkerlønninger, vi har set det seneste år. Derfor er det også fornuftigt, at man som udgangspunkt ikke sætter sit hus til salg med et tag, der er proppet med K3'ere i tilstandsrapporten, siger Thomas Hovgaard.

Han mener, at parcelhusets tag er en af boligens vigtigste bygningsdele.

- For det første skal et hus være tæt, da indtrængen af vand kan blive en katastrofe for boligejeren. Dernæst kan et nyt tag også være meget forskønnende og gøre et hus langt mere iøjnefaldende. Samtidig kan der ved en tagudskiftning være mulighed for at nedbringe boligens CO2-udslip, enten ved ekstra isolering eller ved at etablere solceller, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS