Forbrugerne vender i højere grad tilbage til butikkerne og shopper, mens 2 ud af 3 forbrugere ser optimistisk på fremtiden. På trods af at flere forbrugere anvender butikkerne, når shopping via smartphonen nyt rekordniveau.

Den stigende optimisme blandt forbrugerne har ført til, at flere forbrugere atter shopper i de fysiske detailbutikker. 47 procent af de globale forbrugere angiver, at de har besøgt en fysisk butik mindst en gang i løbet af den seneste uge. På trods af at fysisk shopping stort set er tilbage på samme niveau som før corona, har smartphone-shopping aldrig været mere populært.

Det viser PwC’s Global Consumer Insights Pulse Survey med svar fra mere end 9.300 forbrugere.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

- Flere vaccinerede, fleksible arbejdsformer og et større fokus på well-being fra virksomhedernes side har givet forbrugerne en øget optimisme for fremtiden. Optimismen smitter af på forbrugernes adfærdsmønstre, som mere og mere er tilbage på normalt niveau, siger Henrik Trangeled Kristensen, partner og detailhandelsekspert i PwC.

- Shopping via smartphone er eksploderet de seneste 2 år med en vækst på hele 71 procent fra 2019 til 2021. Det er forbrugernes foretrukne online shopping-metode med en stor margin ned til computere og tablets. Smartphoneshopping vil vokse yderligere i popularitet de kommende år og blive lige så almindeligt som fysisk shopping i detailbutikkerne, siger han.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

PwC’s Global Consumer Insights Pulse Survey viser, at 41 procent af forbrugerne shopper dagligt eller ugentligt med deres smartphone, mens det blot var knap hver 4. forbruger, som anvendte smartphonen til shopping i 2019.

PwC’s Global Consumer Insights Pulse Survey december 2021 bygger på svar fra 9.370 forbrugere fordelt på 26 lande og giver et indblik i forbrugernes adfærdsmønstre. Respondenterne er mindst 18 år og har minimum shoppet online én gang over de seneste 12 måneder.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter