Lynetteholmen vil give plads til 35.000 nye indbyggere i København. Hør mere på konferencen "Nordhavn og Refshaleøen med nyt Ø-projekt" den 7. maj 2019.

Regeringen og Københavns Kommune har indgået en principaftale om en omfattende og langsigtet udvikling af nye bydele i Københavns havn. Aftalen omfatter anlæggelse af en ny ø på cirka 2 millioner kvm mellem Refshaleøen og den ledsagende infrastruktur.

Med udviklingen af Refshaleøen vil projektet på sigt kunne give plads til 50.000 nye indbyggere i København, herunder alene 35.000 på Lynetteholmen. Det svarer til 15-20.000 boliger på øen. Den nye bydel er også en klimasikring af byen. Københavns Kommune og staten stifter sammen et selskab med 50 procent ejerskab til hver. Det bliver et datterselskab, der lægges ind under By & Havn. Vision, tidsplan og muligheder for finansiering af den store udviklingsplan.

Hør mere på konferencen Nordhavn og Refshaleøen med nyt Ø-projekt den 7. maj 2019., hvor transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen er blandt oplægsholderne. Hele programmet for konferencen kan læses her.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS