Samtidigt bidrager kontorhoteller til den lokale erhvervsudvikling og dermed flere lokale arbejdspladser. Snart åbner Tower77 i Søborg, og manden bag, iværksætter Erik Mortensen, har skabt et moderne og unikt miljø for iværksættere og vækstvirksomheder. Kontorhotellet åbner i den kommune i landet, der har højest vækst målt på beskæftigelse. Gladsaxe er på 10 år vokset med næsten 10.000 private arbejdspladser.

8 kilometer fra Rådhuspladsen. 15 minutter på cykel langs de Grønne Stier. Gåafstand til Gladsaxe Trafikplads og den kommende letbane. Længere er der ikke til et unikt kontorfællesskab, der blandt andet kan bidrage til vækstvirksomheders udvikling med inspiration, motivation og fremtidige forretningsrelationer. Åbningen af Tower77 glæder erhvervsudviklingschef i Gladsaxe Kommune, Freja Ludvigsen, der mener, at kommunen har brug for et kontorfællesskab som Tower77.

- Analyser viser, at det ikke er nemt at få sit første skrivebord i Gladsaxe Kommune. Store industrivirksomheder som Novo Nordisk er beliggende i vores kommune, mens åbningen af Tower77 skaber et nyt og tiltrængt miljø for små og mellemstore virksomheder, siger Freja Ludvigsen.

Antallet af udbudte kontorlokaler har de seneste 5 år været faldende, men de seneste ni måneder er dette billede vendt. Siden midten af 2018 er der i følge Ejendomstorvet kommet 122.000 nye kontor-kvm til.

Iværksætter og stifteren af Tower77, Erik Mortensen, har 15 års erfaring med at drive kontorhoteller, der skaber vækst i forstæderne ved at tilbyde gode rammer og værdifulde relationer til de mindre virksomheders ledere og ansatte. Og netop relationerne er afgørende for virksomhedernes trivsel og succes.

- Min erfaring er, at vækstvirksomheder søger en form for fællesskabsfølelse. Dét at kunne dele sine overvejelser omkring sin virksomhed med andre giver perspektiv på forretningen og mulighed for at samarbejde på kryds og tværs. Jeg er selv meget optaget af relationer til kunderne, som i tidens løb har ført til gode venner og forretningsforbindelser, siger Erik Mortensen.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

 Erik Mortensen har tidligere forvandlet triste bygninger i forstæderne Valby og Glostrup til moderne kontorhoteller, der har givet fornyet liv til forstæderne. Hans ambition har været at skabe vækst i forstæderne, men også at gøre markedet for kontorhoteller mere attraktive og fleksible.

- Jeg har i 15 år iagttaget, hvordan kontorfællesskaber kan skabe værdi for vækstvirksomheder. Hvis den rette fleksibilitet og de rigtige faciliteter er til stede, føler man sig ofte som en del af en større virksomhed, hvor man fx kan mødes over en kop kaffe i fællesrummet. At føle sig som en del af noget større påvirker også motivationen positivt, ligesom et kontorfællesskab vil give adgang til flere og bredere kompetencer blandt de øvrige virksomheder, siger Erik Mortensen.

- Friheden til at kunne booke mødelokaler fra sin iPhone derhjemme eller have 24-timers adgang til sit kontor giver stor fleksibilitet, siger han.

Kontorhoteller i forstæderne er i vækst
Netværksmulighederne og friheden der ligger i at være en del af et kontorfællesskab, er i følge Erik Mortensen en trend, der er afgørende for at efterspørgslen stiger.

- Jeg har i mange år arbejdet på at få virksomhederne til at forstå meningen med kontorhoteller, hvilket nu er lykkedes. Det er afgørende at være gennemsigtig med lejerne og gøre det klart, at der udover huslejen ikke kommer ekstra omkostninger ved at benytte faciliteterne. Kontorhoteller er et område i vækst, siger Erik Mortensen.

Forstæderne spiller også en vigtig rolle for at gøre sig attraktive over for SMV’er og iværksættere. I Gladsaxe Kommune arbejder man specifikt med at tiltrække iværksættere, som arbejder med bæredygtig udvikling.

- Vi vil gerne i dialog med virksomheder der kan være med til at løse nogle af verdens problemer som at rense vand, etablere internetforbindelse i Sahara eller udligne ulighed. Det tror vi bliver fremtidens vækstvirksomheder. På den måde kan vi etablere partnerskaber, så vi sammen kan være med til at leve op til nogle af de 17 verdensmål, siger Freja Ludvigsen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS