Lageret udvides med 6.400 kvm, hvilket tilføjes til de nuværende 40.000 kvm. Med udvidelsen fordobler Lidl kapaciteten for logistikcenteret.

Torsdag den 18. november 2021 indviede dagligvarekæden Lidl officielt sit nye, højteknologiske højlager i Køge. Det nye 6.400 kvm lagertårn i 30 meters højde har en kapacitet på knap 19.000 paller.

Med udvidelsen fordobler Lidl sin lagerkapacitet på Sjælland, hvilket skal understøtte dagligvarekædens ambition om at udvide sit butiksnetværk i Danmark med 8-10 nye butikker årligt.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

- Lidl er i vækst i Danmark, og med vores nye højlager har vi nu fremtidssikret vores lagerkapacitet og logistik, som kan understøtte vores planer om at åbne cirka 60 nye Lidl-butikker i hovedstadsområdet over den næste årrække. Lageret skal sikre, at vi fortsat kan have en høj leveringssikkerhed og distribuere kvalitetsprodukter til lave Lidl-priser til både nuværende og kommende butikker, siger Jens Stratmann, administrerende direktør hos Lidl Danmark.

Lidl har investeret 3-cifret millionbeløb i det nye højlager, som tager den nyeste teknologi i brug. Pallerne håndteres af 8 førerløse kraner og omfatter også et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager.

Det har samtidigt været en topprioritet for Lidl at skabe et endnu bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, der kommer til at arbejde ved seks ergonomisk optimerede arbejdsstationer, som fritager medarbejderne for næsten alle manuelle løft og forebygger nedslidning.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

Lidl har også gjort brug af den nyeste teknologi i forhold til energirigtige løsninger i det nye lagertårn.

Dagslysregulering og LED-belysning reducerer energiforbruget med 53 procent i forhold til traditionel belysning, og lagerets køleanlæg gør brug af ”frikøl”, som sparer 27 ton CO2 om året i forhold til almindelige køleanlæg. Solceller dækker 30 procent af energibehovet i administrationsbygningen, ligesom anvendelse af fjernvarme i stedet for naturgas reducerer CO2-udspillet med 36 procent.

Lidl er den største dagligvarekæde i Europa med mere end 11.550 butikker i 30 lande. Lidl er en del af den tyske Schwarz Group.

 


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS