Foreningerne i Nordhavn IF får deres helt eget mødested med Nordhavns bedste beliggenhed. Det flydende aktivitetshus ligger på vandet ud for Sandkaj og bliver indviet i dag, den 19. august 2019.

Én af Nordhavns helt særlige kvaliteter er nærheden til vandet. Nordhavn er planlagt som en bydel af holme og kanaler, og man er derfor aldrig langt væk fra det blå element. Men det nye aktivitetshus, som er bygget til idrætsforeningerne i Nordhavn IF, har ikke blot ”kig til vandet” – det er omgivet af vand. Det ligger nemlig som en ø på vandet, lige ud til badezonen.

Det flydende aktivitetshus skal understøtte udviklingen af et aktivt fritidsliv i Nordhavn, hvor adgangen til vand og et socialt samvær er i fokus. Huset spiller sammen med de udendørs funktioner, der i forvejen er i bydelen, herunder Konditaget Lüders, robådsforposten ved Sandkaj og badezonen.

- Når vi udvikler nye bydele, er vi med til at starte foreningslivet, som en vigtig del af sammenhængskraften og fællesskabet i et nyt bykvarter. Vi har udviklet det flydende aktivitetshus sammen med foreningerne, så faciliteterne er tilpasset brugernes ønsker, og nu jeg glæder mig til at se det flydende aktivitetshus i brug, og håber, at det bliver et mødested fyldt med gode oplevelser, fællesskaber og arrangementer, siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

NB! København: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. september 2019.

Det flydende aktivitetshus kommer til at danne ramme for mange forskellige aktiviteter og foreninger. Det er tegnet af Spektrum Arkitekter og opført af CG Jensen. Aktivitetshuset er finansieret af By & Havn 7 med millioner kr., Københavns Kommune med 2,5 millioner kr. og Lokale og Anlægsfonden med 1,9 millioner kr. Huset er bygget på Prøvestenen og sejlet til Nordhavn, hvor det er etableret.

Det flydende aktivitetshus ligger lige ud til badezonen og rummer foreningsfaciliteter samt udendørs offentlige arealer. Selve huset er et flerbrugerhus, der består af 152 indendørs kvm med foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna, og omklædningsrum. Langs huset er der offentligt tilgængelige trædæk og en trappe til ophold. Der er også etableret et offentligt tilgængeligt handicaptoilet.

By & Havn er bygherre på huset, som er udviklet i samarbejde med de kommende brugere, Københavns Kommune og Lokale og Anlægsfonden. Københavns kommune har nu overtaget ejerskab og drift af huset i fællesskab med områdets tilknyttede foreninger.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS