Det er ikke kun private boligejere, der i denne tid drager fordel af en historisk lav rente – også almene boligforeninger er i fuld gang med at omlægge realkreditlån.

Også almene boligforeninger er i fuld gang med at omlægge realkreditlån. Det kan man tale med om hos Himmerland Boligforening, hvor der er udsigt til en rigtig pæn besparelse. 

- Hos os vil en låneomlægning i en række afdelinger samlet kunne give en besparelse på omkring én million kroner – måske endda mere end det. Det er en operation, der kommer vores medlemmer meget konkret til gode, for vi vil bruge pengene til at holde huslejen i ro eller øge opsparingen til vedligeholdelser. Hvad der kommer til at ske, afhænger af den enkelte afdeling, men uanset hvad er det en gevinst for beboerne i de pågældende afdelinger, siger direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Ole Nielsen oplyser, at den almene boligsektor har 2 typer realkreditlån – dels støttede, dels ustøttede.

- Når der er tale om de ustøttede, bestemmer vi selv over lånene, mens det er staten, der har råderetten over de støttede lån. Det er ikke alle vores afdelinger, der har ustøttede lån, så dermed er det heller ikke dem alle, der har mulighed for en låneomlægning. Men heldigvis er der mange, der har. Og det er ikke småbeløb, der er at spare for den enkelte afdeling, når man for eksempel omlægger et 30-årigt, fastforrentet realkreditlån, der for 10 år siden havde en rente på over 7 procent og nu konverterer til et lån med en rente på en halv eller én procent, siger han.

Himmerland Boligforenings afdelinger har allerede godkendt deres budgetter for 2020 ved de årlige beboermøder. Den forskel en låneomlægning giver, vil derfor først komme med i budgetterne for 2021 i de berørte afdelinger.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS