AALBORG: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Kommende projekter

Kommende byudviklingsprojekter i Aalborg. Aalborg Kommunes nye højhuspolitik. Udvikling af Løvvangsskole- og Falck grunden i Nørresundby, erhvervsområde i Frejlev ved Aalborg, området omkring Jyllandsgade/Håndværkerkvarteret, bydel med 1.500-2.000 boliger i det østlige Aalborg, området omkring Løvvangsskolen, omdannelse af Sygehus Nord, omdannelse et landbrugsareal i den vestlige del af Godthåb til et nyt boligområde.

Peder Baltzer Nielsen , Stadsarkitekt, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

10.00 Artcenter Spritten til 100 millioner kr.

På Spritfabrikken i Aalborg skal den fredede værkstedsbygning og kedelhal omdannes til et moderne Artcenter. Artcenter Spritten kommer til at koste 100 millioner kr. at opføre og bliver en del af den nye bydel, der oprettes på det historiske industriområde. Planen for Artcentret omfatter også en helhedsplan for det omkringliggend område og klimatilpasning mod Limfjorden. Praksis har vundet arkitektkonkurrencen om at realisere Aalborgs nye kunstcenter.

10.25 1.500-2.000 boliger i det østlige Aalborg

Kuben Management udvikler fremtidig bydel med 1.500-2.000 boliger i det østlige Aalborg. Bydelen skal markere sig ved at være dynamo for en inkluderende og socialt ansvarlig byudvikling. Tech College og Sundbygaard råder til sammen over i alt 485.000 kvm af det i alt 790.000 kvm store område ved Aftenvej/Struervej. Kuben Management er udvikler på Sundbygaards arealer og rådgiver Tech College.

Henrik Steen Sørensen , Regionsdirektør, Kuben Management

10.50 Kaffepause
11.20 Højhuse på 11-13 etager på Rolls-Royce grunden

Rolls-Royce Marine flyttede den den 1. juli 2019 ind på Langerak i Aalborg Havns erhvervspark i Aalborg Øst. og nu arbejdes der med planer om at omdanne virksomhedens fraflyttede bygning, der ligger klemt inde mellem byudviklingen på Østre Havn. Nu står den fraflyttede bygning til nedrivning til fordel for boligbyggeri. De nye planer for grunden omfatter byggeri i 5-7 etager på Rolls Royce-grunden ud mod Nyhavnsgade. Bag bygningen planlægges 3 højhuse i henholdsvis 11, 12 og 13 etager ud mod Østre Havn.

Rasmus Haugaard , Direktør, K/S Værftsvej 23

11.45 64 boliger i Aalborgs første bæredygtige bofællesskab

Længere levetid, fremkomsten af en gruppe formunde ældre og livsstilsændringer betyder, at der er en stigende efterspørgsel efter seniorbofællesskaber. I marts 2019 blev planerne om Aalborgs første bæredygtige bofællesskab for første gang meldt ud, og nu er de 64 boliger i bofællesskabet klar til at blive sat til salg. ”Sundsholmerne” er Aalborgs første bæredygtige bofællesskab, som kommer til at bestå af 64 boliger på Stigsborg Havnefront i Nørresundby. EcoVillage står bag projektet, som skal være en del af det kommende Parkkvarteret, der indgår i 1. etape i udviklingen af Stigsborg Havnefront. Boligerne i ”Sundsholmerne” opføres i samarbejde med A. Enggaard og C.F. Møller og forventes at være indflytningsklare i efteråret 2021. Boligerne opføres som ejerboliger og forventes indflytningsklar i 3. kvartal 2021.

Søren Tortzen , Afdelingschef Aalborg, Designansvarlig, Arkitekt maa, C.F. Møller

12.10 3. Limfjordsforbindelse

Regeringen og Dansk Folkeparti blev i 2019 enige om en langsigtet plan for motorveje og anden infrastruktur i Danmark for 112,7 milliarder kr. Der afsættes blandt andety 6,6 milliarder kr. til en ny Limfjordsforbindelse. Status på projektet. Hvad vil den 3. Limfjordsforbindelse betyde for erhvervsudvikling og ejendomsmarkedet i Nordjylland med focus på Aalborg. Steen Royberg er medlem af Komiteen 3. Limfjordforbindelse NU samt medlem af infrastrukturgruppen.

Steen Royberg , Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar, Nordicals

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Aalborg præges i dag af store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliard kr. og udvidelse af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder, er de største.

For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000-3.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er Sofiendal Enge, Østre havn og Håndværkerkvarteret, hvor store private og almene boliginvesteringer finder sted.

Sygehus Nord og Gåsepigens Parkeringsplads vil blive klar til byudvikling, når sygehuset flytter. Samtidig er der fuld gang i udviklingen af Aalborg Øst, og der er mange boliger på vej, blandt andet i Stigsborgområdet i Nørresundby, samt i omegnsbyerne.

Den omfattende byudvikling og befolkningstilvæksten stiller også krav til udbygget infrastruktur. Aalborg Lufthavn planlægger udvidelser for 600 millioner kr. bl.a. med hotel og nye faciliteter til erhverv i forbindelse med lufttrafikken. Vejdirektoratet planlægger etableringen af en 3. Limfjordsforbindelse til 6,2 milliarder kr. Aalborg Kommune har besluttet selv at skyde 600 millioner kr. o projektet. En ny Limfjordsforbindelse kan, hvis det vedtages og finansieringen findes, tidligst gå i gang i 2025.

Aalborg fik ikke sin letbane, og man arbejder derfor i stedet på en højklasset buslinje, BRT, med anlæggelse af egne perroner og vejbaner. Buslinjen skal løbe fra midtbyen til Aalborg Øst, og projektet vil koste 510 millioner kr.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 21. januar 2020
Klokken kl. 09.00 - 12.40
: Aalborg Kongres og…Aalborg Kongres og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 AalborgDe kommer også

arkitektfirmaet NORD A/S

Marie M Vinther

Bobach Stålenterprise A/S

Søren Hansen

C.F. Møller

Søren Tortzen

C.W.Obel Ejendomme A/S

Michael W. Henriksen

COWI A/S

Thomas Nørgaard Christensen
John Wagner Städe
Carsten Bach Pedersen

DGE Miljø- og Ingeniørfirma A/S

Sven Ulrich Bertelsen
Hanne Sadolin Jensen

Dimension Design

Thomas Posborg Münster
Uffe Bengaard
Thomas Münster

egetæpper A/S

Lars Andersen

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Erhverv

Allan Nørgaard
Peter Fredberg

Erhverv Norddanmark

Kurt Bennetsen

Erik Aaquist Holding II ApS

Erik Aaquist

Escot Fast Ejendom A/S

Lars Bechmann
Lars Bobjerg Juul

friis & Moltke

Kim Flensborg

Frost & Kjøller Ejendomme A/S

Anne Mette Frost

Gamle Mursten Nord

Kurt Brandi

Geopartner Landinspektører A/S

Morten Thoft
Kirsten Andersen

Hasserisavis.dk

Jens Skovgaard

HP Byg A/S

Henrik Petersen

K/S Nordkraft Ejendomme

Gert Jensen
Svend Skov

K/S Værftsvej 23

Rasmus Haugaard

Kuben Management

Henrik Steen Sørensen
Søren Fonseca Pedersen

Kuben Management A/S

Anders Thanning

Nordicals

Kim Jacobsen
Mattias Manstrup

Nordicals Aalborg

Mattias Manstrup

Nybolig Erhverv Aalborg

Steen Royberg

Spar Nord Ejendomsadministration

Søren Stenstrop

Sundby-Hvorup Boligselskab

Hans Bøyen Christensen
Jens Erik Grøn

Svane Køkkenet Aalborg

Alex René Østergaard

Unicon A/S

John Skaanning

Vurderingsstyrelsen

Leif Boye Estrup
Eva Gjelstrup
Rasmus Vinther Jensen

Aalborg Forsyning

Lauritsa Tækkemand

Aalborg Forsyning - Energi

Torben Vinther
Annejette Aaby Nielsen
Karina Lund

Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

Peder Baltzer Nielsen

Årstiderne Arkitekter Part of Sweco

Steen Gissel

Andre konferencer

Tilmeld dig her