AALBORG: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Kommende projekter

Kommende byudviklingsprojekter i Aalborg. Aalborg Kommunes nye højhuspolitik. Udvikling af Løvvangsskole- og Falck grunden i Nørresundby, erhvervsområde i Frejlev ved Aalborg, området omkring Jyllandsgade/Håndværkerkvarteret, bydel med 1.500-2.000 boliger i det østlige Aalborg, området omkring Løvvangsskolen

Peder Baltzer Nielsen , Stadsarkitekt, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

10.00 Omdannelse af Sygehus Nord

Sygehus Nord omfatter 40.000 kvm bygninger samt kælder. Dertil kommer kommer et antal kvm på Gåsepigen og i Urbansgade, så der samlet er mulighed for op mod 59.000 kvm byggeri i området, når sygehuset flytter i 2020/21.

10.25 1.500-2.000 boliger i det østlige Aalborg

Kuben Management udvikler fremtidig bydel med 1.500-2.000 boliger i det østlige Aalborg. Bydelen skal markere sig ved at være dynamo for en inkluderende og socialt ansvarlig byudvikling. Tech College og Sundbygaard råder til sammen over i alt 485.000 kvm af det i alt 790.000 kvm store område ved Aftenvej/Struervej. Kuben Management er udvikler på Sundbygaards arealer og rådgiver Tech College.

Henrik Steen Sørensen , Regionsdirektør, Kuben Management

10.50 Kaffepause
11.20 Højhuse på 11-13 etager på Rolls-Royce grunden

Rolls-Royce Marine flyttede den den 1. juli 2019 ind på Langerak i Aalborg Havns erhvervspark i Aalborg Øst. og nu arbejdes der med planer om at omdanne virksomhedens fraflyttede bygning, der ligger klemt inde mellem byudviklingen på Østre Havn. Nu står den fraflyttede bygning til nedrivning til fordel for boligbyggeri. De nye planer for grunden omfatter byggeri i 5-7 etager på Rolls Royce-grunden ud mod Nyhavnsgade. Bag bygningen planlægges 3 højhuse i henholdsvis 11, 12 og 13 etager ud mod Østre Havn.

Rasmus Haugaard , Direktør, K/S Værftsvej 23

11.45 Artcenter Spritten til 100 millioner kr.

På Spritfabrikken i Aalborg skal den fredede værkstedsbygning og kedelhal omdannes til et moderne Artcenter. Artcenter Spritten kommer til at koste 100 millioner kr. at opføre og bliver en del af den nye bydel, der oprettes på det historiske industriområde. Planen for Artcentret omfatter også en helhedsplan for det omringliggend område og klimatilpasning mod Limfjorden.

12.10 3. Limfjordsforbindelse

Regeringen og Dansk Folkeparti blev i 2019 enige om en langsigtet plan for motorveje og anden infrastruktur i Danmark for 112,7 milliarder kr. Der afsættes blandt andety 6,6 milliarder kr. til en ny Limfjordsforbindelse. Status på projektet. Hvad vil den 3. Limfjordsforbindelse betyde for erhvervsudvikling og ejendomsmarkedet i Nordjylland med focus på Aalborg. Steen Royberg er medlem af Komiteen 3. Limfjordforbindelse NU samt medlem af infrastrukturgruppen.

Steen Royberg , Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar, Nordicals

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Aalborg præges i dag af store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliard kr. og udvidelse af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder, er de største.

For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000-3.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er Sofiendal Enge, Østre havn og Håndværkerkvarteret, hvor store private og almene boliginvesteringer finder sted.

Sygehus Nord og Gåsepigens Parkeringsplads vil blive klar til byudvikling, når sygehuset flytter. Samtidig er der fuld gang i udviklingen af Aalborg Øst, og der er mange boliger på vej, blandt andet i Stigsborgområdet i Nørresundby, samt i omegnsbyerne.

Den omfattende byudvikling og befolkningstilvæksten stiller også krav til udbygget infrastruktur. Aalborg Lufthavn planlægger udvidelser for 600 millioner kr. bl.a. med hotel og nye faciliteter til erhverv i forbindelse med lufttrafikken. Vejdirektoratet planlægger etableringen af en 3. Limfjordsforbindelse til 6,2 milliarder kr. Aalborg Kommune har besluttet selv at skyde 600 millioner kr. o projektet. En ny Limfjordsforbindelse kan, hvis det vedtages og finansieringen findes, tidligst gå i gang i 2025.

Aalborg fik ikke sin letbane, og man arbejder derfor i stedet på en højklasset buslinje, BRT, med anlæggelse af egne perroner og vejbaner. Buslinjen skal løbe fra midtbyen til Aalborg Øst, og projektet vil koste 510 millioner kr.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 21. januar 2020
Klokken kl. 09.00 - 12.40
: Aalborg Kongres og…Aalborg Kongres og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 AalborgDe kommer også

arkitektfirmaet NORD A/S

Marie M Vinther

COWI A/S

Thomas Nørgaard Christensen
John Wagner Städe
Carsten Bach Pedersen

Dimension Design

Thomas Posborg Münster
Uffe Bengaard

Erhverv Norddanmark

Kurt Bennetsen

Erik Aaquist Holding II ApS

Erik Aaquist

Escot Fast Ejendom A/S

Lars Bechmann
Lars Bobjerg Juul

friis & Moltke

Kim Flensborg

Frost & Kjøller Ejendomme A/S

Anne Mette Frost

Gamle Mursten Nord

Kurt Brandi

Hasserisavis.dk

Jens Skovgaard

HP Byg A/S

Henrik Petersen

K/S Værftsvej 23

Rasmus Haugaard

Kuben Management

Henrik Steen Sørensen
Søren Fonseca Pedersen

Nordicals

Kim Jacobsen
Mattias Manstrup

Nordicals Aalborg

Mattias Manstrup

Nybolig Erhverv Aalborg

Steen Royberg

Spar Nord Ejendomsadministration

Søren Stenstrop

Aalborg Forsyning

Lauritsa Tækkemand

Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

Peder Baltzer Nielsen

Årstiderne Arkitekter Part of Sweco

Steen Gissel

Andre konferencer

Tilmeld dig her