I løbet af 1. halvår 2021 sendes byggeriet af en ny svømmehal i Vborg efter planen i udbud. Viborg Kommune har afsat en bruttoanlægsudgift på 62 millioner kr. til projektet.

Den nye svømmehal bygges sammen med den eksisterende svømmehal, og den eksisterende bygnings facade mod forstbotanisk have bevares. Den nye svømmehal etableres dog i selvstændig bygning, som indeholder et fleksibelt 50 meter bassin, der kan opdeles med henblik på optimal udnyttelse.

Svømmehallen får tilskuerfaciliteter som en balkon på 3 sider rundt om bassinet, og der skal desuden bygges klublokale med køkken, samt toiletter og depotrum. Harritslev Arkitekter har udarbejdet skitser til projektet.

- Os, der har fulgt sagen gennem en længere årrække, har altid at vide, at de penge, der var afsat, ikke rækker til andet end sådan en stor betonklods. Men når man så ser de skitser, der er vedlagt foreløbigt, så synes jeg faktisk, at det ser rigtigt flot ud, sagde byrådsmedlem Mads Panny (S) på byrådsmødet den 18. november 2020.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2021.

Arealet, hvor den nye svømmehal opføres, ejes af Viborg Idrætshøjskole. Det er forudsat, at Viborg Kommune lejer dette areal på en lejeaftale med en løbetid på 30 år. Viborg Svømmeklub skal bidrage til finansieringen af den nye svømmehal med 8 millioner kr.

Byggeriet af den nye svømmehal forventes at blive udbudt i 1. halvår 201. Projektet udbydes på baggrund af det udarbejdede projektforslag i EU-udbud i totalrådgivning, med efterfølgende udbud af byggearbejderne i fagentrepriser. Byggeriet sættes efter planen i gang i september 2021, så svømmehallen kan stå klar til brug i 1. halvår 2023.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning