17.500 husstande vil i fremtiden kunne få dækket deres strømforbrug fra et nyt solcelleanlæg syd for Fraugde, hvis projektet bliver godkendt - forventeligt i løbet af 2022.

By- og Kulturudvalget i Odense har den 23. november 2021 godkendt, at der kan sættes gang i at udarbejde et plangrundlag og en miljøvurderingsproces for et nyt projekt med solceller syd for Fraugde.

Det er Better Energy, som ønsker at opføre det 740.000 kvm store solcelleanlæg syd for Fraugde på privat jord, der i dag bliver brugt som landbrugsjord. Anlægget forventes at kunne levere 70.000 megawatt-timer om året, hvilket svarer til 17.500 husstande med et gennemsnitligt strømforbrug.

Middelfart: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. maj 2022.

- I Odense har vi meget høje ambitioner for den grønne omstilling. Det indebærer, at mange flere odenseanere skal have grøn strøm i stikkontakten. Derfor ser vi også meget velvilligt på solcelleanlæg som det, Better Energy ønsker at opføre, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Der er udarbejdet national lovgivning om erstatning for nærmeste naboer og mulighed for opkøb af boliger i forbindelse med solceller inden for 200 meter.

Better Energy har foreløbig indgået en aftale med 14 ud af de 18 naboer, der bor inden for 200 meter af solcelleanlægget.

- Vi er spændte på den videre planproces og vil nøje følge, hvilke konklusioner der kommer fra projektets miljøundersøgelser. Det er for Better Energy yderst interessant at arbejde i en kommune med ambitiøse klimamål, og dette kombineret med nærheden til et centralt el-knudepunkt er området ved Fraugde spændende for os, siger Executive Vice President, Esben Billeskov fra Better Energy.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 10. marts 2022.t

Hvis anlægget bliver opført, ønsker Better Energy at etablere et afskærmende beplantningsbælte rundt om anlægget. Området vil desuden blive hegnet ind, da græsset under solcellerne skal holdes nede af får.

Det første skridt i plan- og VVM-processen er at høre offentligheden og berørte myndigheder om ideer, bemærkninger og andet til projektet.

Forslag til tillæg til kommuneplanen, forslag til lokalplan med miljørapport, miljøkonsekvensrapport (VVM) og udkast til VVM-tilladelse forventes forelagt By- og Kulturudvalget i midten af 2022 og med en offentlig høring på minimum 8 uger. Endelig vedtagelse i byrådet forventes mod slutningen af 2022.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS