Lysten til fremvisninger blomstrer igen, efter en forsommer hvor udviklingen har været faldende, viser friske markedstal fra Nybolig. Ifølge kæden kan det skabe en ny efterspørgselsbølge i efteråret, hvis boligudbuddet forbliver uændret.

Til forskel fra sidste sommer har vaccinerede danskere i 2021 fået deres normale liv tilbage, hvor man kan gå på café, i biografen og tilbringe sommeren i udlandet. Det har fjernet toppen af den intense interesse for boligmarkedet, og for boligmarkedet betød det blandt andet, at antallet af fremvisninger dykkede henover forsommeren.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

Men siden slutningen af juli, uge 29, er antallet af fremvisninger steget pænt uge for uge, viser Nyboligs markedstal. Og det kan skabe en interessant udvikling på boligmarkedet i efteråret.

For ligeledes har det samlede boligudbud i Danmark siden juli danset omkring 41.000 boliger, og fortsætter udbuddet sin nuværende stagnerende kurs, mens antallet af fremvisninger stiger, kan det betyde, at vi ser ind i stigende efterspørgsel fra købere på boligmarkedet henover de næste måneder.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- Fremvisninger er ofte en god indikator for antallet af handler, vi kan forvente de kommende måneder. Flere fremvisninger kan føre til flere salg, og sammenholder vi det med det nuværende ophold i boligudbuddet, kan det betyde, at vi i efteråret kan opleve en intensiveret efterspørgsel i markedet med faldende salgstider og stigende boligpriser til følge. Det vil især komme sælgerne til gavn, siger Alexander Falck Winther, pressechef i ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Ifølge ham skyldes det stabile boligudbud, som har bevæget sig sidelæns siden juli, at boligsælgere fortsat tøver med at sætte boligen til salg.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Selvom god aktivitet på boligmarkedet, stigende boligpriser og faldende salgstider alt andet lige burde få boligsælgere til at føle sig parate, er der altså fortsat sælgere, der er afventende med at gå i markedet. Nogle sælgere tøver, fordi de føler, at der fortsat er for få nye boliger at vælge imellem, når de skal videre til den næste, siger Alexander Falck Winther.

Antallet af fremvisninger ligger i øjeblikket lidt under 2020-niveau i København, mens det øvrige Sjælland, Fyn og Jylland alle er tilbage på sidste års niveau. I alle landsdele er antallet af fremvisninger stigende, viser Nyboligs egne markedstal.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder