Salgstiden på sommerhuse er raslet ned med rekordfart i 2021. Hele 97 dage er der i gennemsnit barberet af salgstiden på et typisk sommerhus siden nytår. Men nye markedstal for august 2021 viser, at salgstiden nu stiger en smule. Nybolig gør status på udviklingen.

Ved årets begyndelse blev et typisk dansk sommerhus solgt efter 197 dage til salg på boligmarkedet, men 8 måneder senere i august sælges sommerhusene på landsplan i gennemsnit efter blot 100 dage. Det viser dugfriske markedstal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

Men salgstiden på 100 dage i august indikerer faktisk en lille stigning fra 97 dage i juli. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig er det et naturligt tegn på et boligmarked, der nu gradvist normaliserer sig oven på corona.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

- Køberne i markedet har udvist usædvanlig stor interesse for sommerhuse, og den exceptionelle interesse går helt tilbage til foråret 2020. Men tilbagevenden til en mere normal tilværelse i 2021 har nok taget toppen af den intense interesse for sommerhuse, og derfor ser vi nu, at salgstiden stiger en smule, siger Nyboligs pressechef, Alexander Falck Winther.

Han ser dog ikke grund til bekymring og rynkede bryn hos købere og sælger i markedet, når ændringen ikke er større.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Salgstiderne på tværs af alle boligtyper ligger alle fortsat på et historisk lavt niveau. Så selvom der er tale om en lille stigning, har den ikke væsentlig betydning for handlende i markedet. Visse steder vil man endda fortsat opleve faldende salgstider, da der er tale om et gennemsnit på tværs af landet, siger han.

Desuden er stigende salgstider for sommerhuse forventeligt sidst på sommeren.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 27. september 2022.

- Sommeren er gået på hæld, og derfor er det meget naturligt, at danskerne skruer lidt ned for interessen for sommerhuskøb, siger Alexander Falck Winther.

Stigende salgstider på sommerhusmarkedet kan på sigt give køberne mulighed for at handle i et lidt roligere marked, hvilket er tiltrængt efter en lang periode med historisk stor handelsaktivitet.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030