Den retspsykiatriske behandling i Region Hovedstaden tager et kvantespring, når den om 3 år kan indtage det nye byggeri, som nu går i gang ved Sct. Hans i Roskilde. Byggeprojektet er designet af et team under ledelse af KHR Architecture, som vandt konkurrencen tilbage i 2014.

Projektet har været undervejs i 10 år og koster 550 millioner kr., så det første spadestik fredag den 13. april 2018 bliver en milepæl af de store.

- Vi kommer til at træde ind i moderne bygninger med plads til 126 patienter, masser af udfoldelsesmuligheder, enestuer til alle patienter – og en helt unik mulighed for at skabe en visionær og moderne retspsykiatri. Vi i Region Hovedstadens Psykiatri glæder os meget til, at retspsykiatrien endelig får nogle rammer, der matcher den udvikling, som den retspsykiatriske behandling her på Sct. Hans har gennemgået i de senere år, fortæller direktør i Region Hovedstadens Psykiatri, Martin Lund.

LM Byg opfører råhuset på det 25.000 kvm store byggeri, der er tegnet af KHR Architecture med underrådgiverne Rubow, Spangenberg & Madsen, Oluf Jørgensen A/S og Opland Landskabsarkitekter. Regionsrådsmedlem Finn Rudaizky er formand for byggeprojektets politiske følgegruppe og har derfor fulgt processen tæt. Han er glad for, at det første spadestik nu endeligt tages.

 NB! Højhusbyggeri. Kurset afholdes d. 29. maj 2018. 

- Jeg glæder mig til at markere, at vi nu er nået til selve byggeriet. Det har jo været en lang proces, hvor rigtig mange forskellige personalegrupper har været involveret, og hvor dygtige byggefolk har lagt hovederne i blød for at skabe det bedste nybyggeri. Vi glæder os til at se resultatet i disse flotte omgivelser ved Roskilde Fjord om tre år, når byggeriet står færdigt, siger han.

Med 126 lukkede sengepladser bliver den nye retspsykiatri på Sct. Hans landets største. Byggeriet er udformet, så det føjer sig til den historiske bygningsarv, som gennem 200 år har dannet ramme om psykiatribehandlingen på Sct. Hans. Det tilpasser sig det stærkt faldende terræn på en måde, så der overalt fra byggeriet bliver udsigt mod fjorden og kulturlandskabet. Samtidig har arkitekterne designet byggeriet, sådan at ydervæggene danner en lukket bygningskrans, der flugtsikrer bygningen uden synlige hegn.

Den nye retspsykiatri føjer sig til rækken af i alt 12 igangværende hospitalsbyggerier, hvormed Region Hovedstaden lige nu bygger fremtidens sundhedsvæsen med fokus på patienten, innovative løsninger, grønne hospitaler og smartere logistik og arbejdsgange.

Byggeriet udføres i fagentreprise, overvejende af virksomheder baseret lokalt eller i regionen. En liste over virksomheder, der tager del i byggeriet kan ses her.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030