Som den første ejendomsinvestor i Norden bliver danske NREP nu optaget i RE100, en koalition af virksomheder, der går forrest i omstillingen til grøn energi. NREP forpligter sig til en 100 procent omstilling til bæredygtig elektricitet i bygninger i direkte drift inden 2020 – og i alle bygninger inden 2025.

Som den første ejendomsinvestor i Norden er danske NREP blevet inkluderet som medlem af RE100, en international koalition af ledende virksomheder, der alle stiler mod 100 procent bæredygtig elektricitet. Det er non-profit organisationerne CPD og The Climate Group, der står bag RE100.

- Næsten 30 procent af verdens energi-relaterede CO2 udledning kommer fra bygninger og byggeri, og 2/3 af den udledning kommer fra forbruget af elektricitet i bygninger. Derfor er det åbenlyst vigtigt for den grønne omstilling, at vi arbejder på at reducere disse udledninger. Vi sætter nu et mål om, at alle vores bygninger skal bruge 100 procent bæredygtig elektricitet, og vi ønsker at afprøve og vise nye veje mod en mere CO2-neutral fremtid, siger Claus Mathisen, administrerende direktør, NREP, i en pressemeddelelse.

Forbruget af elektricitet i bygninger er stigende på verdensplan, ifølge det Internationale Energi Agentur (IEA). Det samlede elektricitetsforbrug i alle NREPs ejendomme er aktuelt 145,000 MWh om året, og med et samlet ejendomsareal på mere end 2,3 millioner kvm i de nordiske lande, sætter NREP nu en ny standard for branchen.

NREP forpligter sig med ambitionen til, inden udgangen af 2020, at sikre en grøn strømforsyning i alle bygninger i NREPs direkte drift i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Inden 2025 vil NREP sikre en 100 procent omstilling til grøn strøm i alle bygninger, inklusive de ejendomme, hvor brugere og lejere selv står for valg af strøm.

- En 100 procent omstilling til bæredygtig strøm i alle vores bygninger kræver i nogle tilfælde innovative løsninger, i andre tilfælde et tæt samarbejde med vores kunder. Det bliver givet en udfordring at nå målet, men vi vil arbejde hårdt på at sikre omstillingen – til gavn for vores lejere og samfundet som helhed, siger Claus Mathisen.

NB! Genanvendelse - byggematerialer. Konferencen afholdes d. 12. november 2019.

Han peger på, at NREP allerede i dag har flere projekter og partnerskaber, hvor man søger nye veje i den grønne omstilling.

I Danmark står NREP, sammen med Danmarks Grønne Investeringsfond, bag det hidtil største kommercielle anlæg med tagsolceller, i alt 144,000 kvm solpaneler, der producerer strøm til forsyningsnettet svarende til 1,300 husstande og med en CO2-besparelse på 2,000 tons om året.

I Finland er NREP, sammen med Qheat, ved at bygge verdens første geotermiske anlæg med lagringskapacitet. Det vil kunne reducere CO2-udledningen med 95 procent og forsyne store ejendomme med energi   

I Sverige har NREP, sammen med ÅF, analyseret energiforbruget i 13 store logistikbygninger. Analysen viser, at energiforbruget kan reduceres med 33%, hvilket for de 13 bygninger alene vil spare 1,000 tons CO2 om året

Industrielle og kommercielle virksomheder står for 2/3 af verdens elforbrug, og virksomhederne i RE100 forpligter sig til at købe 100 procent bæredygtig elektricitet for derved at skubbe aktivt på den grønne omstilling.

RE100 blev grundlagt i 2014. I dag har koalitionen optaget 206 virksomheder som medlemmer, som enten har et meget stort elforbrug (100,000 MWh), hører til blandt Fortune1000-virksomhederne, eller er anerkendt som et førende internationalt eller regionalt brand i sin branche. I Danmark er seks virksomheder, ud over NREP, med i RE100 - Novo Nordisk, LEGO, Danske Bank, Vestas, Bestseller og Carlsberg.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens