NPV og ejendomsmægler er blevet idømt en bøde for vildledende markedsfrøing. NPV anker til landsretten.

I maj 2018 blev NPV og Ejendomsmægler Niels Hald Amager (nu Paulun Bolig) politianmeldt af forbrugerombudsmanden for at vildlede købere af projektlejligheder på Amager.

Størrelsen på lejlighederne blev i salgsmaterialet beregnet ud fra det tinglyste areal, hvor forbrugerombudsmanden mente, at brugsarealet i stedet skulle have været oplyst. Nu er der faldet dom i sagen ved Københavns Byret, oplyser NPV.

"NPV og den medvirkende ejendomsmægler er på den baggrund idømt hver en bøde for vildledende markedsføring, selvom Retten i Lyngby altså har slået fast, at lejlighederne var præcis den størrelse, som blev aftalt med køberne. NPV og dennes juridiske rådgiver, Advokatfirmaet Plesner, er helt uenige i både dommen og dens præmisser. Dommen vil derfor blive anket til landsretten med påstand om frifindelse", skriver administrerende direktør Jens Schaumann fra NPV.

Fra idé til køb af projekter - branding. Konferencen afholdes den 25. april 2023.

Han hæfter sig desuden ved, at NPV har fået medhold ved Retten i Lyngby i forbindelse med, at en række købere af lejligheder i Strandgården anlagde en civil retssag mod sælger af ejerlejlighederne med krav om erstatning, idet man med udgangspunkt i forbrugerombudsmandens politianmeldelse mente, at der var arealmæssige mangler ved de købte lejligheder.

"Ved Retten i Lyngbys dom af 20. maj 2021 fik sælger medhold i, at der ikke var arealmæssige mangler ved de omhandlede lejligheder, som ifølge dommen havde præcis den størrelse, som køberne var blevet stillet i udsigt. Ifølge dommen efterlod det samlede salgsmateriale ikke tvivl om, at de oplyste arealer var enten lejlighedernes tinglyste arealer eller BBR-arealer. Dommen var meget klar og gik sagsøgerne imod på alle punkter", skriver Jens Schaumann.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter