I maj 2021 satte NCC gang i arbejdet på en omfattende renoveringssag i Aalborg, hvor 144 boliger gennemrenoveres for Alabu Bolig.

Nu er der taget hul på slutspurten på projektet, der forventes afsluttet op til sommerferien, hvor de sidste beboere kan flytte tilbage i deres nyrenoverede lejligheder.

Renoveringen af afdelingen er ganske omfattende, og alle boliger bliver brudt ned helt ned til råhuset. 72 boliger renoveres inden for stående rammer. 48 boliger udføres med tilgængelighed, der betyder, at lejlighedsskel ændres. 24 boliger ændres ved omdannelse til boliger i varierende størrelser.

Alt VVS fornyes, der installeres nyt ventilationsanlæg, og alle elinstallationer udskiftes med nyt, og beboerne flytter tilbage i praktisk talt nye lejligheder.

Hvor de 2 første blokke er renoveret uden at ændre de oprindelige rammer, etableres hele 48 tilgængelighedsboliger i de 2 sidste blokke, så afdelingen ved renoveringens afslutning vil have 8 opgange med elevator.

Udvendigt får boligblokkene også en betydelig opgradering i form af nye facader, nyt tag, ligesom el-, vand- og kloakforsyning fornys.

Alabus afdeling 18 består af 4 boligblokke med i alt 24 opgange. NCC gik i gang med renoveringsarbejdet i september 2021, og beboerne, som genhuses under renoveringen, flyttes løbende tilbage til deres boliger på Umanakvej og Ivigtutvej. De første nyrenoverede boliger blev afleveret i marts 2022.

Aalborg investerer i byudvikling. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

NCC har arbejdet med renovering for de nordjyske boligforeninger i over 20 år, og holdet på den aktuelle opgave i afdeling 18 stod også bag renoveringen af Alabus afdeling 10, der blev afleveret i 2019.

Alabus rådgiver D.A.I. har været med hele vejen, og projektet nyder godt af en veletableret samarbejdsrelation, også med ingeniørerne fra EKJ.

- De gode relationer kommer projektet til gode, fordi vi fra første dag kan kaste vores fælles ressourcer i selve projektet, siger Daniel Hoffmann Kusk, senior projektchef i NCC Building i Nordjylland.

NCC udfører egenproduktion i form af tømrerarbejder, indvendige betonarbejder og bygningsarbejder. NCC beskæftiger omkring 15 timelønnede ud af pladsens cirka 65 håndværkere. Blandt dem har NCC haft fem tømrerlærlinge på sagen.

De sidste beboere flytter tilbage i hold i henholdsvis maj, juni og juli 2023, så hele renoveringen er afsluttet før sommerferien.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland