Aalborg investerer i byudvikling

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Kommende projekter

Kommende byudviklingsprojekter i Aalborg. Ny byudviklingsplan for Nørresundby. Udvikling af Stigsborg. Byudviklingen i det østlige Aalborg. Omdannelse af Sygehus Nord for ca. 1 milliard kr. Bolig- og erhvervsbyggeri. Nye lokalplaner. Udbud. Nyt administrationsgrundlag for udbygningsaftaler fra 2022 - hvad kommer det til at betyde for byggeprojekter i Aalborg.

Henrik Norman Thomsen , Afdelingsleder, Aalborg Kommune

10.25 Ny bydel med 900 boliger midt i Aalborg

Gamle værksteder med plads til kreative iværksætteridéer, der ligger side om side med omkring 900 nyopførte boliger samt erhvervsbygninger ved den kommende PlusBus er visionen for en helt ny bydel, Hjulmagerkvarteret, på et 235.000 kvm kvm stort areal midt i Aalborg. En helhedsplan er udarbejdet af arkitektfirmaet Transform.

Lars Bendrup , Indehaver, Arkitekt MAA, Transform

10.25 Byudvikling i det Østlige Aalborg

Der er fuld gang i byudvikling af Aalborgs østlige områder, bestående af  Aalborg Øst, Gug, Universitetskvarteret, Sønder Tranders, Nørre Tranders, Øster Uttrup og Øster Sundby med i alt 30.000 beboere. Der er udarbejdet en byudviklingsplan for området.

10.50 Kaffepause
11.20 60.000 kvm stort erhvervsprojekt i smørhullet mellem AAU, NOVI og Universitetshospitalet

Projekt Gruppen står bag et stort erhvervsprojekt med 60.000 etagemeter, som blandet andet omfatter et højhus på 75 m og 22 etager. De øvrige bygninger er i forskellige størrelser og placeres i byggefelter imellem et grid af parallelt forbundne gader. Parkeringer fordeles med overfladeparkeringer ved bygningerne, i kælderetagerne herunder, samt i et stort parkeringsområde under den centrale grønne bypark. Området er under udvikling som et attraktivt erhvervsområde på toppen af Sønder Tranders bakken og skal benyttes af fremtidens firmadomiciler m.v. med tilknytninger til Aalborg Universitet, Nordjyllands Videnspark NOVI og Universitetshospitalet.

11.45 3. Limfjordsforbindelse til 7 milliarder kr.

Ifølge Infrastrukturplan 2035 skal anlæggelsen af den 3. Limfjordsforbindelse gå i gang i 2025.

12.10 Spørgsmål og afslutning
12.15 Frokost

Baggrund

Aalborg præges i dag af store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliarder kr. og udvidelsen af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder kr., er de største.

For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er Sofiendal Enge, Østre havn og Håndværkerkvarteret, hvor store private og almene boliginvesteringer finder sted.


Sygehus Nord og Gåsepigens Parkeringsplads vil blive klar til byudvikling, når sygehuset flytter. Samtidig er der fuld gang i udviklingen af Aalborg Øst, og der er mange boliger på vej, blandt andet i Stigsborgområdet i Nørresundby, samt i omegnsbyerne.


Den omfattende byudvikling og befolkningstilvæksten stiller også krav til udbygget infrastruktur. Den 3. Limfjordsforbindelse er endeligt faldet på plads og Ifølge Infrastrukturplan 2035 skal anlæggelsen af forbindelsen gå i gang i 2025.

Aalborg fik ikke sin letbane, og man arbejder derfor i stedet på en højklasset buslinje, BRT, med anlæggelse af egne perroner og vejbaner. Buslinjen skal løbe fra midtbyen til Aalborg Øst, og projektet vil koste 510 millioner kr.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 27. april 2023
Klokken 09.00 - 12.15
: Aalborg Kongres og…Aalborg Kongres og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 AalborgDeltagere

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Søren Næser
Martin Krøldrup

arkitektfirmaet NORD as

Bengt Nielsen
Marie Vinther

Arkitema

Anders Warmdahl Mikkelsen
Rolf Kjær
Kristine Friis

COWI A/S

René Gundersen

DEAS A/S

Susanne Randrup Madsen

egetæpper A/S

Lars Andersen

Hasserisavis.dk

Jens Skovgaard

LE34

Stefan Overby
Johnni Føns Jensen

Metropol Erhverv

Kim Christensen

Mølholmparken A/S

Svend Jensen
Thomas Bladt

Nordicals Aalborg

Mattias Manstrup

Nykredit

Ronni Bergsman

PRO Developments A/S

Finn Kristoffersen

RGS Nordic A/S

Steffen Guldborg

Stark

jakob Wester Glintborg

Stella5

Tina Stadsing
Karsten Stadsing
Kathrine Lund

Torben Nielsen Ejendomme ApS

Julie Nielsen
Torben Nielsen

Transform

Lars Bendrup

Aalborg Kommune

Henrik Norman Thomsen

Andre konferencer

Tilmeld dig her