By & Havn har indgået aftale med Munck Havne & Anlæg, der skal stå for infrastruktur og byggemodning af Enghave Brygge Syd.

På Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd, bliver fundamentet til det moderne metrobetjente bolig- og erhvervsområde lagt i de kommende 18 måneder.

Her begynder Munck Havne & Anlæg at etablere infrastruktur og byggemodne den sydlige del af Enghave Brygge, som er det sidste område på Enghave Brygge langs havneløbet, der endnu ikke er udviklet.

Det kommende område, som får en metrostation og en daginstitution, kommer til at skabe en naturlig sammenhæng til de allerede færdigudviklede områder, men fuldender også udviklingen af Enghave Brygge som en attraktiv kanalby i København – med tydelige referencer til områdets specielle havne- og industrihistorie. Det store projekt er blevet udviklet i tæt samarbejde med Metroselskabet og Hofor, og når Enghave Brygge Syd står færdigt, vil det huse op mod 2.200 beboere i cirka 1.000 boliger, hvoraf de 29 procent af boligerne vil være almene.

Sydhavn: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. marts 2023.

Munck Havne & Anlæg skal stå i spidsen for anlægsarbejdet, der indebærer etablering af infrastruktur – herunder kanal- og indfatningsvægge, broer, veje, promenader og stræder. Dertil etableres de generelle forsyninger også til hele området.

- Det er er utrolig spændende, at vi nu kan begynde at klargøre den sidste del af Enghave Brygge. Det har vi set frem mod. Udviklingen kommer på fornem vis til at binde området sammen, siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Efter planen vil området stå færdig i midten af 2024, således at en kommende investor efterfølgende kan færdigudvikle området.

Masterplanen for Enghave Brygge er udviklet af Juul Frost Arkitekter. Bydelen bliver en kanalby med 9 øer og 2 halvøer, med Enghave Kanal som hovedåre gennem bydelen og mindre sidekanaler. Enghave Brygge Metrostation forventes at åbne i begyndelsen af 2024.

Salgsform forventes at være en åben proces med interessetilkendegivelser med start i 1. kvartal 2023. Erhverv og bolig samt almene boliger forventes solgt samlet inklusive restesterende byggemodning.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked