Omsætningen i MTH Group var lavere i 3. kvartal 2018, hvor driftsindtjeningen var væsentligt påvirket af den regnskabsmæssige hensættelse til MgO-vindpladesagerne samt yderligere nedskrivninger på et større anlægsprojekt. Koncernen er "udfordret", lyder det fra nytiltrådt administrerende koncerndirektør.

I 3. kvartal 2018 faldt MTH Gruops omsætning til 1,6 milliarder kr. fra 2 milliarder kr. i samme periode sidste år som følge af den lave ordreindgang i 2017. Koncernens driftsresultat før særlige poster blev et underskud på 459 millioner kr. mod et overskud på 65 millioner kr. i 3. kvartal 2017. Udviklingen var væsentligt påvirket af den regnskabsmæssige hensættelse til dækning af koncernens eventuelle forpligtelser i byggerier med MgO-vindplader. Derudover foretog MTH Group en yderligere nedskrivning på et større anlægsprojekt, der samlet set påvirker regnskabet for årets første ni måneder med -130 millioner kr.

MTH GROUP løftede ordreindgangen til 1,4 milliarder kr. i 3. kvartal 2018 fra 1,2 milliarder kr. i samme periode sidste år, og ordrebeholdningen var 9 milliarder kr. ved kvartalets udgang svarende til en stigning på 2 milliarder kr. fra udgangen af 2017.

Tilsagn fra Knud Højgaards Fond om tilførsel af op til 650 millioner kr. i ansvarlig lånekapital har per 26. oktober 2018 udmøntet sig i 2 underskrevne låneaftaler mellem Knud Højgaards Fond og MT Højgaard, således at trækningsretten er på plads. Der er endnu ikke trukket på disse faciliteter. Derudover har Knud Højgaards Fond og Monberg & Thorsen netop eftergivet det ansvarlige lån på 150 millioner kr., som blev ydet i maj 2018. Medregnes det eftergivne ansvarlige lån på 150 millioner kr. samt den ikke-trukne ansvarlige lånekapital på 650 millioner kr. til egenkapitalen udgjorde MTH Groups soliditetsgrad ved udgangen af kvartalet 26 procent.

NB! Tid, ekstraarbejde og forsinkelser - styring og konsekvenser. Kurset afholdes d. 22. januar 2019.

- Ejerne har vist deres langsigtede opbakning til selskabet, og deres tillid er en afgørende forudsætning for, at vi effektivt kan tilpasse os til den virkelighed, vi er midt i, siger MTH Groups nytiltrådte administrerende koncerndirektør, Anders Heine Jensen.

Forventning 2018: Omsætning fastholdes, resultat af primær drift (EBIT) reduceres

Efter den yderligere nedskrivning på det nævnte, større anlægsprojekt samt et revideret skøn over indtjeningspotentialet i 4. kvartal forventes nu et nulresultat for 4. kvartal. Som konsekvens heraf reduceres forventningen til årets resultat af primær drift (EBIT) til et underskud omkring 550 millioner kr. mod tidligere et underskud omkring 400 millioner kr. Årets omsætning ventes uændret at blive omkring 6,8 milliarder kr. primært baseret på den nuværende ordrebeholdning.

- Et forventet driftsunderskud på over en halv milliard kr. er helt utilfredsstillende og viser tydeligt, at vi er udfordret. Vi arbejder på højtryk med at tilpasse MT Højgaard og koncernen. Vi skal vælge projekter med omhu, så vi reducerer risikoen og kommer de store nedskrivninger til livs. Det kræver en ny måde at arbejde og organisere os på, siger Anders Heine Jensen.

- Vi skal finde ind til den sunde kerne i MT Højgaard og i koncernen. Vi skal fokusere på de segmenter, hvor vi har fornuftige dækningsgrader, og hvor vi kan udnytte vores viden og kompetencer til at levere kvalitetsprojekter til vores kunder – til tiden. Den sunde kerne skal styrkes, og aktiviteter uden for kernen vil blive afhændet eller afviklet, tilføjer han,

MTH Group består af virksomhederne MT Højgaard, Enemærke & Petersen, Lindpro, Scandi Byg og Ajos samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030