En bebyggelse med 108 ungdomsboliger er undervejs på A.C. Meyers Vænge i Københavns Sydhavn. Projektet blev udbudt i 2013, men på grund af lokalplanprocessen og længere behandlingstid på en grundkøbsaftale mellem MT Højgaard og KAB har projektet taget længere tid om at blive realiseret.

108 små ungdomsboliger er på vej i et nybygget havnekvarter i Sydhavnen. Boligerne forventes klar til indflytning i 2020, oplyser KAB. Boligerne opføres af Boligselskabet AKB, København, hvor Bjørn Petersen, formand for selskabet, glæder sig over projektet.

- Det er en fornøjelse, at vi kan levere nogle af de ungdomsboliger, som byen har så hårdt brug for. Jeg glæder mig også over, at vi giver plads til unge, som har udfordringer og kan have særligt glæde af at blive en del af et fællesskab. I AKB, København lægger vi vægt på at tilbyde en bred palette af boligtyper, siger han.
God indretning og billig husleje

Ungdomsboligerne er 1-rums boliger i størrelsen 42-46 kvm med en forventet månedlig husleje på 4.-4.300 kr. 10 særboliger til unge med lav betalingsevne efter anvisning fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune er en smule mindre – 35 kvm – til en forventet husleje på 3.400 kr.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 22. november 2018.

Boligerne er fordelt i 2 hesteskoformede huse på 4 etager med hver sit indre gårdrum. Og beboerne vil få adgang til en række fælles faciliteter, forklarer Jesper Birn Lindeberg, seniorprojektleder i KAB.

- I bebyggelsen etableres et fælleslokale i kombination med et vaskeri. Yderligere er der i kvarteret anlagt fælles udearealer, ligesom de kommende beboere vil få glæde af den grønne kile langs vandet, siger han.

Boligerne opføres efter en såkaldt delegeret bygherremodel med MT Højgaard som projektudvikler. Princippet i den delegerede bygherremodel er, at byggeopgaven overdrages til en privat udvikler, som opfører byggeriet ud fra en fælles ydelsesbeskrivelse. MT Højgaard har haft ansvaret for projektudviklingen af det samlede kvarter under overskriften Frederikskaj 2 og Entasis er arkitektvirksomheden bag ungdomsboligbebyggelsen. 

Første spadestik til den nye bebyggelse vil efter planen ske i sommeren 2019 med forventet indflytning i de nye boliger med udgangen af 2020. Anskaffelsessummen lyder på 132 millioner kr.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder