ABC Pavilloner og søstervirksomhederne Concept Living og ABC Jord & Kloak mangler lige nu mellem 15 og 20 medarbejdere, blandt andet til projektering, administration og produktion, men erfaring er ikke et krav. Kommer man med den rette indstilling og lysten og viljen til at lære, er der plads til både ufaglærte og akademikere, lyder det fra direktør Kjeld S. Facius, der selv har skabt sin karriere uden en uddannelse i rygsækken.

De midtjyske modulproducenter ABC Pavilloner, Concept Living og øvrige søsterselskaber oplever så stor tilgang af ordrer, at virksomhederne til sammen har brug for mellem 15 og 20 nye medarbejdere. Bygningskonstruktører, tømrersvende, gulvlæggere, VVS’ere, anlægsstruktører og administrationsmedarbejdere er nogle af de stillinger, der venter på at blive besat – og der er brug for både uddannede håndværkere, akademikere og ufaglærte medarbejdere:

- Det er i høj grad den rette indstilling og lysten til at lære, vi kigger efter, når vi ansætter nye medarbejdere. Det er mindre vigtigt at have de rigtige erfaringer. Jeg er selv ufaglært og et levende bevis på, at vilje og interesse er alfa og omega i arbejdslivet, forklarer direktør Kjeld S. Facius, der grundlagde selskabet bag virksomhederne i 1999.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

ABC Pavilloner og Concept Living bygger, sælger og udlejer både midlertidig og permanent præfabrikeret modul- og elementbyggeri til blandt andet kontorer, institutioner, skoler og mandskabsfaciliteter. Der er cirka 150 ansatte – og altså brug for endnu flere lige fra praktikanter og lærlinge til faglærte og akademikere:

- Vi har allerede en god håndfuld lærlinge, men kan sagtens bruge endnu flere, både almindelige lærlinge og voksenlærlinge. Vi er desuden meget interesserede i at få endnu flere praktikanter fra den akademiske verden, eksempelvis bygningskonstruktører og -ingeniører, som vi har haft gode erfaringer med tidligere, siger Kjeld S. Facius.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Søgningen på medarbejdere hos ABC Pavilloner, Concept Living og ABC Jord & Kloak afspejler en generel tendens til mangel på arbejdskraft, som bygge- og anlægsbranchen oplever lige nu. Ifølge den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik melder 48 procent af branchens virksomheder nu om mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsende faktor, hvilket er det højeste i statistikkens historie, der går tilbage til 2005. Hos de tre virksomheder gør man derfor alt, hvad man kan for at tiltrække den eftertragtede arbejdskraft:

- Vi er i dialog med de kommunale jobcentre og deltager blandt andet på jobmesser. Derudover er vi selvfølgelig også i direkte kontakt med eksempelvis byggetekniske uddannelser, mens vi samtidig har øget markedsføringsindsatsen i forhold til employer branding. Som arbejdsplads gør vi meget ud af at være et rart sted med gode og fleksible arbejdsforhold og sociale arrangementer. Vi sørger desuden naturligvis for en grundig oplæring, så der er plads til dem, der vil – resten skal vi nok få lært sammen, lyder det fra Kjeld S. Facius.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS