Frederiksberg Boligfond er ved at sælge 3 af sine i alt 20 ejendomme. Blackstone betaler knap 1 milliard kr. for ejendommene.

Ifølge Dagbladet Information er det Blackstone, der for knap 1 milliard kr. køber de 3 ejendomme, som Frederiksberg Boligfond er ved at sælge.

De 3 ejendomme Peter Bangs Hus, Svalegården og Den Sønderjyske By omfatter i alt 424 boliger og 16 erhvervslejemål.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

Ifølge Information henvendte Blackstone sig i forsommeren til Frederiksberg Boligfond med et tilbud om at købe flere af fondens ejendomme. Der var uenighed i fondens bestyrelse om, hvorvidt man skulle takke ja til tilbuddet, men et flertal endte med at stemme for.

Det skyldes blandt andet, at Frederiksberg Boligfond har optaget nogle af de såkaldte SWAP-lån med en fast, høj rente. Indtægten fra salget af ejendommene vil nu gøre det lettere at forhandle de videre vilkår med fondens kreditorer. Bestyrelsesformand i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, fortæller til Information, at det var en fejl at indgå SWAP-aftalen.

- Men det var bedste mands bedste bud efter 2008, hvor det hele gik den forkerte vej, og renten var på vej op, siger bestyrelsesformand i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, til Information.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

- Hvis jeg kunne gøre én beslutning i bestyrelsen om, så var det, at vi ikke havde den SWAP. Så ville tingene se helt anderledes ud, og så ville vores økonomi være helt anderledes i boligfonden, uddyber han.

Den Blackstone samarbejder i Danmark med virksomheden 360 North ved Nils Jansson. 360 North hjælper amerikanske kapitalfond med at udvælge, istandsætte og administrere ejendomme.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS