Fra sommeren 2019 står 46 lavenergiboliger klar til indflytning i Lejre syd for Roskilde. Der er kun 2 boliger tilbage, og derfor planlægges 2. etape af projektet allerede nu.

Mange af nutidens storbyboere efterspørger deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed. Samtidig ønsker de større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere familien, videreuddannelse og ferie. Opførelsen af det første økologiske bofællesskab med fokus på det trygge og nære går nu i gang, og interessen er stor.

Skråningen består af 46 svanemærkede lavenergiboliger med fokus på deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed. Konceptet er udviklet af EcoVillage, og Casa er totalentreprenør. Borgmester i Lejre, Carsten Rasmussen, ser frem til opførelsen.

- Som kommune skal vi kunne tilbyde et mangfoldigt udvalg af boformer. Derfor glæder det mig, at vi i de seneste år har set nye bofællesskaber skyde op, hvor bæredygtigt byggeri og muligheden for at bo tættere på hinanden går hånd i hånd. Jeg byder de nye beboere velkommen til en kommune, der udvikler sig ved at dyrke fællesskab, natur og nærhed, fortæller Carsten Rasmussen.

NB! Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 7. februar 2019.

Rikke Amalie Søndler, stifter af EcoVillage-konceptet, er stolt over at se den første økolandsby tage form.

- Nu skal vi tage spadestikket til vores første bofællesskab. Det er virkelig stort. Det gik i gang som en drøm hos mig selv om at bo mere socialt og bæredygtigt. Tænk, hvor meget vi kan vinde ved at dele flere fælles faciliteter i vores dagligdag. Det har drevet os i EcoVillage hele vejen, og vi deler drømmen med rigtig mange andre. Nu kan de kommende beboere glæde sig til, at de kan se det blive til konkrete bygninger her i det smukke Lejre, siger Rikke Amalie Søndler.

Forventningsfuld kommende beboer
Skråningen kan melde stort set udsolgt. Med kun 2 boliger tilbage i den 1. etape planlægger man allerede en etape 2. Ønsket om at blive en del af et større fællesskab betyder meget for de kommende beboere.

Skråningen i Lejre ligger ud til et fredet område med bevaringsværdige gravhøje. Der er planer om, at området skal være rekreativt med gå- og løberuter og dyrehold. Materialerne til bebyggelsen er bæredygtige, lokalt producerede og velafprøvede.

NB! Roskilde: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. december 2018.

Hos Casa følger man udviklingen indenfor byrum og boligformer, og Michael Mortensen, administrerende direktør glæder sig over byggeriet.

- De moderne bofællesskaber med bæredygtighed, økologi og deleøkonomi blomstrer op rigtig mange steder. For Casa er det spændende at være med til at skabe og bygge hjem, som mennesker trives i. Det være sig både erhverv og her private boliger. Vi har været i dialog med Rikke og EcoVillage, siden Rikke først fik idéen, og vi glæder os til, sammen med vores dygtige underentreprenører, at være med til at sørge for, at drømmen bliver til virkelighed, siger Michael Mortensen.

Efter planen står Skråningen klar til indflytning sommeren 2019.

Fakta om Skråningen
Konceptudvikler: EcoVillage
Totalentreprenør: Casa
Rådgivende ingeniører: Scandibyg
Arkitekter: Vandkunsten
Omfang: 46 ejerboliger + 600 kvm fælleshus og poolhus.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS