Byggeriet af sengebygningerne på det nye Sjællands Universitetshospital i Køge bliver forsinket i 6 måneder. Det er den største etape på hospitalsbyggeriet, der forsinkes, men det får ikke økonomiske konsekvenser for Region Sjælland.

Forsinkelser i leveringen af beton og facadeelementer er de væsentligste årsager til, at første del af senge- og behandlingsbygningen på det nye Sjællands Universitetshospital i Køge nu først forventes at stå klar til aflevering i juni 2022 og til at tage i brug efter sommerferien 2022.

Med forsinkelsen er der nu udsigt til en samlet forsinkelse på 6 måneder for det færdige byggeri. Det betyder, at den endelige aflevering udskydes til den 15. oktober 2025. Den nye tidsplan blev vedtaget den 3. maj på et regionsrådsmøde.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

- Det er svære tider for de store byggerier, da vi er afhængige af internationale leverancer. Vi er glade for, at vi nu har en ny og afstemt tidsplan for projektets færdiggørelse. Covid-19 situationen gør vores verden mere uforudsigelig, men alle gør alt, hvad de kan, for at løse udfordringerne, siger projektdirektør Helle Gaub.

Problemer med at skaffe materialer og arbejdskraft, samt reduceret byggehastighed relateret til coronarestriktioner er vurderet af Cowi, der er regionens rådgiver, til at være en force majeure-situation.

- Pandemiens udstrækning i tid og geografi sætter sine spor overalt og på mange forskellige måder. I og med vores rådgiver vurderer situationen som force majeure, så medfører det ikke ekstra betaling til entreprenøren at Covid-19 og de afledte effekter forsinker byggeriet, siger Helle Gaub.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

Region Sjælland skal i henhold til kontraktens bestemmelser ikke kompensere entreprenøren økonomisk for denne situation. Entreprenøren kan som andre danskregistrerede virksomheder søge offentlige hjælpepakker, hvis de ønsker kompensation for deres situation.

De 114.500 kvm store senge- og behandlingsbygninger til 2,4 milliarder kr. udgør den største etape af byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge til i alt 4 milliarder kr. De opføres i totalentreprise af et joint venture mellem italienske Itinera og CMB.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS